Amber se rozhodla brát toto vyšetřování vážně. Když se dívala na televizi, viděla, jak se její pes opět dívá do okna souseda. A tím oknem Amber spatřila něco velmi zajímavého… U okna byla sousedova kočka a tentokrát ji viděla. Vypadalo to, že hledá psa. Ale viděla je jen pár minut… Co tam pes dělal celé hodiny a hodiny?

Psi a kočky nejsou od přírody nejlepší přátelé. Toho dne však došlo k velmi zvláštnímu jevu, který tuto zažitou představu postavil na hlavu. Amber už pátrání vzdala, ale jednoho dne se to provalilo.

Odpověď byla naprosto nečekaná.

Amber to viděla. Chytrá kočka sledovala Billa stejně jako on ji. Rozdíl byl v tom, že kočka to dělala skrytě. Amber se tedy chtěla podívat zblízka. Přešla přes trávník k sousedovým vchodovým dveřím. Její soused byl starý muž, který žil sám. Skoro ho neznala, takže byla trochu nervózní, ale přesto zazvonila. Stařec jí otevřel a ona se ho na něco zeptala.

Soused si také všiml neobvyklého chování jeho kočky a potvrdil, že kočka trávila celé dny koukáním z okna. Nedokázali vysvětlit vztah mezi psem a kočkou. Ti dva spolu nikdy nebyli v kontaktu, tak co je spojovalo? Amber a osamělý soused se na sebe podívali a v tu chvíli se stalo něco velmi zvláštního…

To ale nebylo to nejzajímavější, protože poté byli šokováni objevem!

Mezi oběma domy byl průchod se sloupem na konci a kamennou vázou nahoře. Podle hluku to znělo, jako by byla kamenná ozdoba posunuta, ale vážila minimálně 80 kilo… Kamenná váza byla velmi nestabilní, téměř spadla z podstavce. Sousedova kočka se na ně podívala a začala mňoukat. Amber také slyšela Billa štěkat uvnitř domu. Něco se tam dělo! Dva sousedé běželi směrem k toaletě, jak nejrychleji mohli. 80ti kilová zahradní ozdoba se rozbila dřív, než mohli cokoliv udělat.

Nakonec zjistili, proč je váza rozbitá. Z křoví jsme zahlédli velký stín, který utíkal do lesa za oběma domy. Byl to člověk? Dveře do Amberiny stodoly někdo vykopnul, protože podlaha byla posetá bramborami a kousky chleba. Soused ty ingredience dobře znal. Běžel zkontrolovat spíž a zjistil, že zámek byl také rozbitý. Amber nezaváhala ani na okamžik. Zvedla telefon a zavolala policii.

Policie prohledala okolí, ale nenašla žádné stopy ani jiné důkazy, a právě když se dvojice chystala odejít: ……. se dveře obou domů otevřely. Bill a jeho kočičí společník běželi, jak nejrychleji mohli, ke svým majitelům.

Pokračování na další straně