„Podívej, oni tu loď rozpůlí! Několik cestujících, kteří viděli jak se znovu blíží k lodi, vykřiklo. Lidé se rozběhli na podlahu a lehli si. Několik vteřin trvala hrůza, když se velryba plnou rychlostí řítila k lodi. Než se však dav stačil vzpamatovat, velryba udělala překvapivou otočku a proplavala kolem lodi. Vypadalo to, že velryba vplouvá do překážky.

Za lodí byly vidět žraločí ploutve. Dravec plaval nenápadně, aby si ho loď nevšimla. Jakmile žralok spatřil blížící se velrybu, otočil se velkou rychlostí zpět. Žralok nestál o rybu, která byla čtyřicetkrát větší než on. Poté, co dravec unikl, začali obyvatelé hrdinovi tleskat. Nebylo jasné, o co žralokovi jde, ale velryba měla zjevně jiné plány. Jinak by se na nich žraloci nakrmili! Byl to zvláštní okamžik.

Vynořila se téměř celá z vody před člun a několikrát skočila do vody. Krásná tvář. Velryba se zjevně předváděla lidem. Když slunce pomalu zapadalo, velký hrdina odplul zpět do mořských hlubin. Jeho výkon byl dokonán, byl čas se v klidu vrátit domů. Lidé na lodi na tento krásný okamžik nikdy nezapomenou. Mnozí z nich si jeho akrobatické kousky fotili.