1. Postupně prohlubujte intimitu

Milovat někoho znamená cítit s ním hlubokou intimitu a blízkost, takže jeden jistý způsob, jak podpořit lásku mezi vámi a druhou osobou, je postupně prohlubovat intimitu prostřednictvím sdílené zranitelnosti a společných chvil.

„Interakce, které zahrnují postupné prohlubování a sdílení zranitelnosti v kombinaci s tím, že někomu dáte vědět, že se vám líbí, jsou efektivní způsoby, jak vytvořit láskyplný vztah,“ vysvětluje Page.

2. Používejte řeč těla

Součástí lásky je vzájemná přitažlivost nebo touha po sobě a jedním ze způsobů, jak tuto přitažlivost a touhu podpořit, je řeč těla. Věci jako oční kontakt a citlivý dotek mohou nejen podpořit pocity blízkosti, ale také zvýšit touhu.

Například, zatímco virový psychologický trik s očima nemusí být nutně trikem, jak někoho přimět, aby se do vás zamiloval, je velká šance, že mu dá najevo, že máte zájem, což je důležité pro vytvoření pocitu otevřenosti.

– Vytváří fyzické probuzení potenciální touhy a smyslnosti, stejně jako spojení, ale bez hrozby – říká Page.
3. Vystupte společně ze svých komfortních zón

I když není nic špatného na tom, mít doma příjemné rande s jídlem a filmem, Page říká, že zažít společné dobrodružství je skvělý způsob, jak prohloubit své pouto s někým.

Dělat věci, které jsou trochu na hraně, je nejen vzrušující, ale pomůže vám to se sblížit. To také někomu ukazuje, že jste zajímaví a atraktivní, což je důležitá věc, kterou je třeba dále kultivovat, radí odborníci.
4. Buďte sami sebou

Když už mluvíme o udržování zajímavostí, Wegner zdůrazňuje, že je důležité zůstat sám sebou a zajímavým, i když jste zamilovaní. To je důležité zejména z dlouhodobého hlediska, nebo pokud se snažíte přimět někoho, aby se do vás znovu zamiloval.

– Často ve vztazích, zejména těch dlouhodobých, partneři k sobě ztrácejí přitažlivost. Není to proto, že by přestali být fyzicky atraktivní; je to proto, že se novinka ztratila – vysvětluje Wegner.

Proto je pro dlouhodobé partnery tak důležité, aby zůstali oddáni svým zájmům, a to nejen kvůli svému osobnímu růstu, ale také aby si zachovali pocit neznáma nebo zvědavost.

5. Porozumět jejich potřebám

Všichni chceme, aby nás náš partner viděl a pochopil, takže další způsob, jak přimět někoho, aby se do vás zamiloval, je samozřejmě vidět ho a rozumět mu.

Ať už jde o to, co je baví v ložnici, nebo o to, jak se jejich styl připoutání projevuje ve vztazích, seznámení s touto osobou pomůže ukázat, že respektujete její potřeby. Zkrátka buďte zvědaví.
6. Malé skutky laskavosti

Kdo občas neocení malé skutky laskavosti… Jedna jednoduchá věc, kterou můžete udělat, abyste někomu připomněli, že ho milujete a že se o něj staráte, je občas udělat malé věci, které tuto lásku a péči odrážejí. Mohlo by to být nošení kávy, když jsou v práci, tankování auta nebo práce, kterou nenávidí. Ať už je to cokoli, tyto malé skutky laskavosti mají dlouhou cestu a připomenou jim, proč se rozhodli být s vámi.


7. Buďte trpěliví

Skutečná láska vyžaduje čas, takže buďte trpěliví, dokud se vy dva zamilujete. Za tímto účelem Page vyzdvihuje krásu staromódních námluv a zpomalení. I když se tyto rady tradičně týkají pouze sexu, ve skutečnosti se zde bavíme pouze o principu trpělivosti a ponechání věcí přirozeně. Jde o to, že opravdu není třeba spěchat, pokud má láska reálnou šanci se rozvinout.

8. Nesnažte se to nutit

Stejně jako být trpělivý a nesnažit se proces uspěchat, Wegner i Page zdůrazňují, že láska sama o sobě je silou, která nevyžaduje, nebo by alespoň neměla vyžadovat žádnou sílu z vaší strany.

– Na konci dne je zamilovaný do někoho tolik aspektů, že to nelze předstírat. Pokud se přistihnete, že se do vás někdo snaží přimět, aby se do vás zamiloval, zeptejte se sami sebe proč – říká Wegner a dodává, že pokud láska není upřímná, nevydrží.

Touha po někom se často zvyšuje, když jsou téměř k dispozici a téměř se zajímají a téměř milují, ale nikdy úplně tam — a to není recept na skutečnou lásku.Pokud jste se snažili přimět někoho, aby se do vás zamiloval, musíte nejprve posoudit, co k této osobě skutečně cítíte. Pokud dokážete zjistit, že to není jen poblouznění a dokážete vidět skutečnou budoucnost a mít společný zájem, láska se časem přirozeně vyvine, jak si oba pěstujete pocit intimity, bezpečí a blízkost