ZPŮSOB PŘÍPRAVY:

1.Slaninu nebo uzenou slaninu nakrájíme na tenké plátky.

2. Každé kuřecí prso nakrájejte na 3 podélné plátky. Rozložte je na prkénko, zakryjte potravinářskou fólií a rozklepejte kladivem na maso.

3. Maso očistíme, zbavíme kůže a přebytečného tuku. Poté ji nakrájejte nožem a přeměňte ji na „pult“ jednotné tloušťky.

4. Připravenou karbanátku zakryjte potravinářskou fólií a rozklepněte ji kladivem na maso.

5. Maso „navrch“ posypeme solí podle chuti a pomažeme hořčicí. Poté ji posypte polovinou bazalky v kombinaci s tymiánem a mletým černým pepřem. Na závěr ho plácněte, aby se na jeho povrchu přilepilo všechno koření.

6. Plátky slaniny nebo uzené slaniny položíme na povrch masa „top“. Vše prošlehejte dlaněmi, abyste získali kompaktní váleček bez mezer.

7. Na vrstvu slaniny / slaniny položte plátky kuřecích prsou. Osolíme podle chuti, s trochou česneku prošlého lisem na česnek a zbytkem bazalky, tymiánu a mletého černého pepře. Všechny vrstvy masa dobře prošlehejte.

8. Poté je srolujte do kompaktního válečku. Formu zafixujte potravinářskou nití: velmi dobře ji zavažte, aby po přípravě dobře držela tvar.

9.Po zavaření povrch rolády potřeme trochou soli, zbylým prolisovaným česnekem a kořením na maso.

10.Roládu vložte do pečícího sáčku a konce zavažte. Umístěte na tác a nechte marinovat 60-90 minut při pokojové teplotě.

11. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 °C‌ a roládu pečeme 30 minut. Poté snižte teplotu na 100 °C a pečte dalších 60 minut.

12. Pokud chcete, můžete ještě horkou roládu podávat: sundejte ji z alobalu a pokapejte šťávou uvolněnou při pečení. Odstraňte potravinářskou nit kolem něj a porcujte ho.

13.Pokud chcete rolku podávat jako studený předkrm, nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu a poté dejte na 3-4 hodiny do lednice. Poté odstraňte potravinářskou nit kolem ní, nakrájejte ji a podávejte s velkou radostí!

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!

Zdroj:retete