– Zkrátka dědečku, za tři dny přijedeme tak, aby bylo šest sekaček babek půl roku předem, jinak ti shoří chata modrým plamenem a k ohni půjdou i úly!

Vyděrači se sešli a odešli a dědeček zavolal babičce, ale začali přemýšlet, co dělat. Babička okamžitě řekla, že by měla být zavolána policie, ale Mikhalych byl chytrý, pochopil, co je co:

– No, přijede sem policajt, ​​podívá se co a jak, ale nebude tu mít službu nonstop! A kolik času nám trvá, než potřísníme roh chaty benzínem a přineseme sirku? Ne, tady musíme jednat sami, pamatuješ si, jak jsme vyráběli keš po válce? Je čas to vykopat!

O tři dny později dorazili vyděrači, jak bylo slíbeno. Přesto nepřišli, když se na obzoru objevil tak tlustý kus! Nikdo ale bratrům nevyšel vstříc, dědeček s babičkou se schovali na půdě a sledovali bandity a připravovali pro ně několik překvapení.

– Hej, dědečku, pojď ven a přines peníze! A když nevyjdeš, vezmeme, co se nám zlíbí, ale i tak si přijdeme pro peníze a postavíme tě na pult! – křičel hlavní vyděrač.

Ticho na farmě, jen včely bzučí a lesní ptáci zpívají …

– No tak, lidi! – hlavní vyděrač mával rakovinou.

Bandité neměli čas ujít pár kroků po cestě k domu, když došlo k výbuchu – vůdce šlápl na minu. Vyděrači se rozběhli do stran – další mina explodovala, další dva lidé padli. Přeživší spěchali ke svým autům. Z podkroví duněl kulomet Maxim – Baba Nyura, která si i přes léta zachovala ostrý zrak, pracovala jako první číslo kulometné osádky, pásku podával děda.

Doslova během několika minut kulomet zasáhl dvě SUV a vyděračský mercedes, nikdo z nich nezůstal naživu…

A dědeček s babičkou byli později zproštěni viny, doba byla taková a pomáhal synek – policejní plukovník. Nebýt mého syna, neví se, jak by to skončilo, nejspíš by byli staří lidé zavřeni, takové zákony máme, bohužel… I když, pokud si pamatuji tu dobu, policie nezasahovali do všech těchto showdownů, jsou méně vyděrači, je snazší pracovat.

Zdroj.Facebook