Zde jsou některé další VÝHODY SPÁNKU na levé straně
Žaludek a slinivka se prohýbají směrem k levé straně. Pokud máte krátký odpočinek na levém boku, oba přirozeně visí a přispívá to k dokonalému a efektivnímu trávení .

Potrava se přirozeně pohybuje žaludkem a pankreatické enzymy jsou vylučovány po cestě. Odpočinek na levé straně umožňuje játrům viset a vylučovat enzymy do gastrointestinálního traktu, emulgovat tuky a neutralizovat žaludeční kyselinu.

Nezapomeňte odpočívat na levé straně. Budete se cítit energičtěji a s lepším trávením.

Kouzlo spaní na levém boku umožňuje zlepšit eliminaci toxinů. Tenké střevo vytlačuje toxiny přes ileocekální chlopeň na pravé straně těla do začátku tlustého střeva. Tlusté střevo probíhá kolem pravé strany těla, prochází břišní dutinou a klesá na levou stranu.

Spánek na levé straně umožňuje gravitaci stimulovat pohyb toxinů směrem k tlustému střevu z tenkého střeva tím nejjednodušším možným způsobem. Toxiny se velmi snadno přesunou do sestupného tračníku a jejich ranní eliminace se zjednoduší.

Dochází ke zlepšení srdeční funkce.

Více než 80 % srdce se nachází na levé straně těla. Aorta je největší tepnou těla a ústí z velké části srdce na levou stranu, než pokračuje dolů tělem. Když spíte na levém boku, srdce snadněji pumpuje směrem k sestupné aortě.

Zdroj.Healthadvisorhelp