2) Modlitba spasení

Pane, všemohoucí Otče a věčný Bože, děkuji ti, že jsem hříšný člověk, ale ve svém milosrdenství jsi mě naplnil drahocenným tělem a krví svého Syna, Ježíše Krista, našeho Pána. Prosím, aby mi tato svátost nepřinesla odsouzení a trest, ale odpuštění a spásu. Kéž je víra mou přilbou a štítem dobroty. Ať mě očistí od mých zlých cest a učiní přítrž mým zlým vášním.

Kéž mi přinese milosrdenství a trpělivost, pokoru a poslušnost a rozmnoží mou sílu konat dobro. Chraň mě před všemi nepřáteli, viditelnými i neviditelnými, a zcela potlač všechny zlé pudy, ať už fyzické nebo duchovní. Přibliž mě k sobě, jedinému pravému Bohu, a bezpečně mě přiveď přes smrt k věčnému štěstí s Tebou. Veď mě, hříšníka, se svým Synem a Duchem Svatým na hostinu pravého a dokonalého světla, dokonalých plodů, věčné radosti, radosti bez konce a dokonalého štěstí Tvých svatých.

Skrze Krista, našeho Pána.

Amen.

3) Modlitba za osvobození
Ó, Pane Ježíši Kriste, můj Stvořitel a Vykupitel, všemohoucí Pane Bože, odpusť hříchy všem, kteří jsou se mnou spojeni přátelstvím nebo krví a za které se modlím, nebo jsem se rozhodl modlit, – a všem svým věrným lidem.

Osvoboď je od každého zla, zachovej je v každém dobře a přiveď je k věčné radosti.

Pro vaši čest a slávu.

Amen.