3. Zlepšení metabolismu

Jedním z míst, kde se ukládá tuková tkáň, je dutina břišní. Přebytečný tuk v tomto místě způsobuje rozvoj kardiovaskulárních onemocnění. I v tomto oboru má kardamom své uplatnění.

Jako doplněk stravy může předcházet tuku v břiše, snižuje riziko onemocnění, přirozeně reguluje náš metabolismus. Jak víte, zlepšení tohoto procesu má také velmi pozitivní vliv na udržení přiměřené úrovně hmotnosti.

4. Snížení zadržování vody v těle

Kardamom, který má močopudný účinek, přirozeně podporuje odstranění zbytečné přebytečné vody z těla. Jak víte, zadržování vody v těle má za následek přibírání na váze a také plynatost, proto je tak důležité její přebytek vylučovat ven.

Užívání kardamomu snižuje hladinu cholesterolu, zabraňuje hromadění aterosklerotických plátů, a tak má velký vliv na náš oběhový systém a výrazně snižuje riziko mnoha závažných onemocnění.

Je proto velmi užitečnou složkou jídelníčku zejména pro lidi bojující s obezitou, umožňuje příjemným a bezbolestným způsobem eliminovat zdraví a život nebezpečná přebytečná kila.

Zavedení kardamomu do stravy

Díky kořenitému aroma kardamomu je ideální do kávy a čaje. Hodí se také jako doplněk k dezertům, různým druhům dortů, např. mrkvovému dortu. Často se také používá k přípravě indických pokrmů, které si můžeme s jistotou připravit v pohodlí domova a vychutnat si nádhernou vůni koření.