1. Snižují krevní tlak

Důvodem, proč banány snižují krevní tlak a chrání vás před mrtvicí nebo infarktem, je to, že mají nízký obsah sodíku a vysoký obsah draslíku. To znamená, že toto ovoce je dobré pro srdce.

2. Pomáhají při pálení žáhy

Banány lze považovat za přírodní antacida – jedná se o látky vázající kyseliny. Banán může pomoci s pálením žáhy a zmírnit příznaky.

3. Jsou zdrojem železa

Chudokrevnost se dá vyléčit potravinami obsahujícími železo a železo se nachází v banánech. Pomáhá při tvorbě červených krvinek a hemoglobinu, čímž léčí krev proudící vaším tělem.

4. Poskytují energii

Pokud plánujete zajít do posilovny nebo podobné instituce, pak vám hodně pomůže sníst jeden nebo dva banány před tréninkem.

Banán vám dodá energii navíc, která vás neopustí ani za jednu nebo dvě hodiny. Budete tak mít dostatek času na dokončení tréninku.

Několik glykemických sacharidů, stejně jako vitamíny a minerály obsažené v banánech, pomohou vaší fyzické odolnosti. Banán draselný vás mimo jiné ochrání před svalovými křečemi.

5. Jsou dobré na žaludek

Lidem, kteří trpí vředy, se často nedoporučuje jíst hodně jídla. Důvod je tento: i když jde o výživné ovoce, mohou vyvolat bolest a poškodit pokožku.

Banány však mohou snadno jíst lidé, kteří trpí sporami, protože jsou měkké. Banánová dužina naopak chrání žaludeční stěnu před kyselinami a jiným podrážděním.

6. Banány pomáhají při depresích

Banány pomáhají při depresi, protože obsahují hodně tryptofanu, který se v těle přeměňuje na serotonin.

Serotonin dělá člověka šťastnějším, vyrovnanějším a celkově mu zlepšuje náladu.

7. Pomáhají při zácpě

Banány obsahují dostatek vlákniny, a tím podporují pravidelnou stolici. Umožňují vám tedy přirozeně se zbavit zácpy.

8. Uklidňují nervy

Všichni jsme ovlivněni stresem a čas od času máme špatnou náladu. Zkuste sníst pár banánů, dokážou regulovat hladinu cukru v krvi a obsahují také vitamín B, který vám pomůže se uklidnit.

Výsledkem bude zlepšení vašeho duševního stavu.

9. Regulují tělesnou teplotu

Když je venku horko, měli byste pamatovat na to, že banán dokáže regulovat vaši tělesnou teplotu. Je také pravda, že banány snižují tělesnou teplotu, když je příliš horko kvůli horečce během nemoci.

Zdroj:transkarpatia.net