yan Mudra – Mudra Moudrosti

Už název napovídá, že se jedná o cvičení, které zvyšuje naši schopnost se učit, zlepšuje paměť a koncentraci. Tato mudra se používá během meditace.

Vaya Mudra – Mudra Větru

Tato mudra také zbavuje žaludek přebytečného vzduchu a může být prospěšná pro lidi, kteří trpí chronickými onemocněními – např. revmatoidní artritida, Parkinsonova nemoc, ochrnutí krční páteře nebo ischias (zánět sedacího nervu).

Shunya Mudra – Mudra Nebe

Toto cvičení je skvělé pro ty, kteří mají problémy se sluchem a také pomáhá při bolestech ucha, šumu a problémech vnitřního ucha.

Agni Mudra – Mudra Ohně

Častokrát pod názvem Surya Mudra – Mudra Slunce. Stimuluje štítnou žlázu a reguluje trávení. Pomáhá také při problémech s hmotností nebo pocitech neklidu.

Varun Mudra – Mudra Vody

Tato jednoduchá Mudra pomáhá regulovat množství tekutin v těle a je známá pro své blahodární účinky na pokožku. Hydratuje tělo a přispívá k jeho kráse.

Většina z vás může být vůči těmto cvičením skeptická, pro obyvatelé dalekého východu se jedná o každodenní rutinu. Jsou účinná, proč je tedy nezkusit? Sdílejte tuto jednoduchou jógu se svými přáteli na Facebooku!