Kontroluje hladinu cholesterolu

Tato zelenina má velmi dobré zdravotní přínosy pro obézní lidi a kardiaky. Syrová cibule kontroluje cholesterol a snižuje špatný cholesterol (LDL) v krvi.

Zabraňuje růstu rakovinných buněk

Cibule je bohatá na sloučeniny síry. Síra chrání tělo před rakovinou žaludku, tlustého střeva, prsu, plic a prostaty. Pomáhá také léčit nemoci močových cest.

Léčí anémii

Sirné oleje a organické sulfidy způsobují slzy, když krájíme cibuli, a dostávají se do nosních dírek. Tyto oleje nám pomáhají léčit anémii.

Česnek jako lék proti kašli
Pokud máte problémy s častým kašlem, vyzkoušejte cibulový sirup . Sirup připravíme tak, že oloupeme a najemno nakrájíme 6 středně velkých cibulí, smícháme se 4 lžícemi medu a dáme do misky nad hrnec s vroucí vodou. Přikryjte a vařte na mírném ohni 2 hodiny, poté sceďte a užívejte 1 polévkovou lžíci každé 2 až 3 hodiny. Tento sirup mohou užívat i děti.

Cibulový čaj se přesvědčivě osvědčil jako nejúčinnější lék proti kašli

Česnek jako obklad
Existují dva základní způsoby, jak si vyčistit krev, zabít bakterie a choroboplodné zárodky.

Cibuli nakrájejte na tenké plátky, abyste je mohli rovnoměrně nanášet na chodidla. Tenké plátky lépe přilnou k pokožce a nebudou se během spánku oddělovat. Vložte plátky cibule do ponožky a spát.

Během spánku začne působit léčivá síla cibule. Pronikne do vaší pokožky, pročistí krev, zničí bakterie a mikroby a zároveň pohltí toxiny.

Proč je dobré spát s mašlí v ponožce?

Cibule zničí bakterie, mikroby a patogeny
Cibule a česnek mají silné antibakteriální a antivirové vlastnosti
Cibule pročistí krev
Když se kyselina fosforečná z cibule dostane do vašeho těla přes kůži, začne tělo pročišťovat
S obklady z čerstvé cibule na chodidla můžete snížit riziko vzniku infekcí v těle


Kuří oka
Použijte cibuli tak, že vezmete hlávku, rozpůlíte ji a necháte v 1 dl vinného nebo jablečného octa čtyři hodiny odstát. Poté cibuli vyndejte a z tekutiny, ve které stála, udělejte obklad, večer před spaním přišroubujte ke kuřím okům a nechte přes noc působit. Tento postup můžete opakovat několik dní po sobě, dokud kuří oka nezměknou, abyste je mohli vyjmout.

Zdroj:dnevno.hr/