10 důvodů k zahájení „léčby“ třešní právě teď:

1. Ochrana proti cukrovce: třešně mají glykemický index 22, nižší než meruňky (57), hrozny (46), broskve (42), borůvky (40) nebo švestky (39). To znamená, že je volbou číslo jedna pro ty, kteří trpí cukrovkou.

2. Zlepšení spánku: Podle výzkumů stimuluje třešeň a třešňový džus produkci melatoninu, který je nezbytný pro zdravý spánek. To znamená, že tyto bobule pomohou v boji proti jet lag a jet lag.

3. Redukce břišního tuku. Potvrzují to experimenty na krysách, které byly prováděny s použitím prášku získaného z třešní.

4. Prevence Alzheimerovy choroby: Alzheimerova asociace klasifikuje třešně jako potravinu zvyšující paměť, protože jsou bohaté na antioxidanty.

5. Snižování rizika cévní mozkové příhody: Antokyany, pigmenty, které dodávají třešní a třešní jejich barvu, spouští metabolismus tuků a glukózy, čímž snižují hladinu cholesterolu, krevní tlak a riziko cukrovky.

6. Mladistvá pleť: antioxidanty, které jsou bohaté na třešně, pomáhají tělu bojovat s volnými radikály, které urychlují stárnutí. Třešňový džus se doporučuje jako alternativní léčba pro různé kožní problémy.

7. Snížení rizika dnavých záchvatů o 35% bylo potvrzeno experimenty na lidech s dnou, které provedla Bostonská univerzita.

8. Snížení bolesti svalů, píše life.nv.ua. Skupina maratonských běžců, kteří po závodě pili třešňový džus, potvrdila příznivé účinky na svaly – snížil se zánět a bolestivost.

9. Regulace krevního tlaku: Draslík pomáhá regulovat srdeční frekvenci a krevní tlak a snižuje riziko hypertenze, zatímco fytosteroly pomáhají snižovat špatný cholesterol.

10. Zabraňte rakovině tlustého střeva: Předpokládá se, že prospěšné látky v třešních snižují tvorbu karcinogenů při zuhelnatění hamburgerového masa, proto se třešně a třešně doporučují zejména milovníkům červeného masa.

Zdroj:sibkray.ru