Nadýmání

Studie v Indii a Japonsku prokázaly, že med a skořice zabraňují tvorbě plynů během trávicího procesu. Imunitní systém. Každodenní konzumace medu a skořice posiluje imunitní systém, chrání lidské tělo před viry a bakteriemi a zabraňuje virovým infekcím. Med má vysoký obsah železa a vitaminů a jeho pravidelná konzumace posiluje bílé krvinky, které bojují proti virům a bakteriím.

Cholesterol

Pacienti, kteří vypili 2 polévkové lžíce medu a 2 čajové lžičky skořice rozpuštěné ve 3 litrech teplé vody, dosáhli během dvou hodin 10% snížení vysoké hladiny cholesterolu. Tato metoda aplikovaná třikrát denně zlepšila stav i pacientům s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Předchozí studie prokázaly, že pití pouhého medu denně může zabránit vysoké hladině cholesterolu.

Bolest zubů

Směs jednoho dílu skořice a pěti dílů medu aplikovaná třikrát na bolavý zub bolest vyléčí. Kožní onemocnění Med a skořici lze použít na všechny druhy dermatitid. Také na ekzémy a pásový opar. Přiložte kousek na poškozenou pokožku. Nachlazení. Užívejte ¼ polévkové lžíce skořice smíchané s 1 polévkovou lžící teplého medu po dobu tří dnů. Léčí nachlazení a chronický kašel a pomáhá čistit průdušnice a průdušky.

Žaludeční a střevní potíže

Med a skořice zabraňují žaludečním potížím a předcházejí žaludečním vředům. Konzumace polévkové lžíce skořice a dvou polévkových lžic medu před jídlem zabraňuje nadměrné tvorbě žaludečních kyselin, a to i po těžkém jídle.

Hubnutí

Užívejte malou sklenici skořicového medu každé ráno, ½ hodiny před snídaní (při hladovění) a večer před spaním. Pravidelná konzumace může pomoci při hubnutí. Chřipka. Španělští vědci prokázali, že med obsahuje přírodní látky, které ničí zárodky chřipky. Vředy. Smíchejte 1 polévkovou lžíci skořice se 3 polévkovými lžícemi medu. Vzniklou směs naneste na vřed před spaním a ráno jej omyjte teplou vodou; pokračujte asi týden a vřed zmizí.

Dlouhý život

Pravidelná konzumace medu a skořicového čaje může pomoci zmírnit problémy spojené se stárnutím. Svařte čtyři polévkové lžíce medu a jednu polévkovou lžíci skořice ve třech šálcích vody. Doporučuje se pít ¼ šálku tohoto čaje třikrát denně.

Rakovina

Nedávné studie v Japonsku a Austrálii prokázaly, že dokáže účinně léčit rakovinu kostí, žaludku a střev. Lidé s těmito chorobami by měli po dobu jednoho měsíce třikrát denně konzumovat 1 polévkovou lžíci medu a 1 polévkovou lžíci skořice.

Chronická únava

Cukr v medu pomáhá udržovat fyzické síly. Starší pacienti, kteří užívali med a skořici v poměru 1:1, byli pohyblivější. Podle doktora Miltona, který výzkum prováděl, by se měla lžíce medu a lžička skořice smíchaná s vodou užívat několikrát denně, zejména před 15. hodinou.

Osvěžovač dechu

Zápachu z úst lze předcházet tím, že si ráno vyplachujeme ústa medem a skořicí smíchanou s teplou vodou. To vám zajistí svěží dech po celý den.