Rozlučte se s dvojitou bradou

Pokud vás trápí tvar krku a brady, budete muset sáhnout po invazivnějším řešení, od liftingu po liposukci. Metody je možno také zkombinovat.

Necklift: Povadlému krku a dolní čelisti pomůže lifting. „Chirurg provede dva řezy za ušima, zpevní svaly krku a vytáhne kůži, aby zajistil požadovaný tvar. Zbývající kůži odstraní. Je-li třeba, lze tento zákrok spojit s liposukcí,“ popisuje MUDr. Kulhánek z Lékařského domu Praha 7. Po operaci budete nosit zpevňovací návlek a asi dva týdny zachovávat klidový režim. Ještě několik týdnů poté můžete mít pocit těsného krku, který ale sám zmizí.

Niťový lifting: Může být řešením pro ty, kde se bojí operace nebo nemají čas na dlouhou rekonvalescenci. Jeho průběh vysvětluje doktor Kulhánek: „Nitě se do podkoží zavádějí v lokální anestezii, s použitím speciálních dutých jehel. Zákrok zabere asi 30 minut.“ Hojení poté trvá přibližně týden. Není vám příjemná představa nití pod kůží? Nebojte se, vlákna se postupně rozpustí a zanechají pouze vazivo, které tkáň zpevňuje.

Liposukce: Pokud vám vadí dvojitá brada, nechte si ji odsát. Liposukce je rychlá a probíhá v lokální anestezii. „Asi 3-4 dny po operaci doporučujeme nosit speciální zpevňovací čelenku, do práce se můžete vrátit podle zdravotního stavu už po týdnu a za dva týdny se zapojíte do běžných aktivit,“ vypočítává MUDr. Kulhánek.

Kolik stojí omlazení krku?

Ceny se liší podle pracovišť a rozsahu zákroku. Při nutnosti opakování nabízejí kliniky výhodné balíčky. Orientačně:

Laserová rejuvenace: 2500 Kč

Sublativní radiofrekvence: 4000 Kč

Plazmaterapie: 5000 Kč

Necklift: 30 000 Kč

Niťový lifting: 16 000 Kč

Liposukce podbradku: 12 000 Kč