3. Posiluje vztahy

Spánek bez oblečení má pozitivní vliv na vztah mezi partnery – činí je uvolněnější a přirozenější. Když milovaný spí vedle sebe nahý, hladina oxytocinu v těle stoupá, někdy se mu říká také pohlavní hormon. Pozitivně působí také na kvalitu spánku – dává nám pocit uvolněnosti a spokojenosti se životem.

4. Rovnováha stresového hormonu.

Kortizol – také známý jako stresový hormon – ovlivňuje mnoho procesů v našem těle. Pokud je vám pod pokrývkami příliš teplo, vaše hladina kortizolu stoupá. Možná si to ani nevšimnete. Následujícího dne však pocítíte neobvykle intenzivní hlad, úzkost a neklid. Spánek bez oblečení však zvyšuje pravděpodobnost, že vaše tělesná teplota a hladina stresového hormonu zůstanou normální.

5. Život je v dobré kondici.

Nedostatek oblečení během spánku bude mít pozitivní vliv na krevní oběh – nikde se nic netlačí ani nezkroutí. To vám pomůže spát zdravěji a zlepší vaši celkovou pohodu.

Spánek je velmi důležitý a velmi obtížný proces, a pokud je pro vás obtížné usnout, nespěchejte s polykáním pilulek. Zkuste vyměnit matraci, upravit osvětlení a samozřejmě odložit pyžamo a noční košili.

Zdroj:Fithacker