Sycené nápoje obsahují značné množství cukru, sladidel a umělých barviv, proto urychlují proces stárnutí a zvyšují riziko cukrovky typu 2. Také by se jim mělo vyhýbat.

Podobné je to s vysoce zpracovanými potravinami. Potraviny, jako jsou hotové hamburgery a hranolky, obsahují trans-tuky, sůl a cukr. Pravidelná konzumace nezdravého jídla ničí buňky v celém těle, což znamená, že stárneme rychleji.

Glukózo-fruktózový sirup je oblíbenou přísadou, která se vyskytuje mimo jiné v do sladkostí, nápojů, džemů, jogurtů, sýrů a omáček. Nadbytek této živiny ve stravě urychluje stárnutí našeho těla, přispívá k vysoké hladině špatného cholesterolu v krvi a zvyšuje hladinu triglyceridů.

Příliš mnoho bílého cukru také přispívá ke vzniku vrásek. Kromě toho snižuje množství kolagenu, způsobuje nadváhu a zvyšuje riziko cukrovky a kardiovaskulárních chorob.

Rafinované uhlohydráty, jako je kukuřičný sirup nebo bílá mouka, rychle zvyšují hladinu glukózy v krvi a způsobují hlad. Rafinované rostlinné oleje vystavené vysokým teplotám také negativně ovlivňují zdraví a vzhled našeho těla.

Zdroj.o2.pl