Šedé oči

Lidé s šedýma očima obvykle dostanou v životě to, co chtějí. Neodkládají věci na později a snaží se všechny problémy vyřešit co nejrychleji a nejrychleji. Jsou zodpovědní a velmi spolehliví jak v práci, tak ve vztazích. Lidé s tmavě šedýma očima jsou loajální, energičtí, inteligentní a rozhodní. Jsou však příliš nadšení, což může vést k hádkám. Majitelé zelených nebo zlatošedých očí bývají plaší a nerozhodní. Dlouho přemýšlejí o svém budoucím chování a dokáží milionkrát zvážit všechna pro a proti. Jsou však také optimističtí. Tato „víra v nejlepší“ může být jejich hlavní výmluvou a mluví o tom, proč některé věci ve svém životě nezmění.

Zelené oči

Zelenoocí lidé jsou velmi klidní, laskaví a velkorysí. Vše raději řeší v klidu a vyhýbají se konfliktům. Zelenoocí lidé jsou starostliví, zodpovědní a dělají vše pro svou rodinu. Zároveň jsou v důležitých situacích rozhodní a poněkud přísní. Přestože mohou být tvrdohlaví a asertivní, jsou také spolehliví a stabilní. Předpokládá se, že lidé se zelenohnědýma očima jsou mírumilovní, hledají harmonii a jsou překvapivě věrní svým blízkým. Milují své rodiny, věnují se svým dětem a navíc jsou ve svém okolí velmi oblíbení. Zelenomodré oči dávají lidem pocit přemýšlivosti a citovosti. To vytváří určitou rovnováhu mezi těmito osobnostními rysy. Tito lidé umí projevovat vřelost a péči.

Černé oči

Černé oči jsou mezi ostatními barevnými odstíny poměrně vzácné. Lidé s touto barvou očí jsou neuvěřitelně temperamentní, impulzivní, vznětliví a někdy i konfliktní. Nenosí však v sobě pytel špatných myšlenek a svůj hněv neskrývají, rychle na něj zapomínají. Neobsahují však jen negativní vlastnosti. Černoocí lidé jsou sexy, energičtí a duchovně bohatí. Neváhají převzít iniciativu a rychle nacházejí společnou řeč s ostatními. Černoocí lidé jsou také pyšní a arogantní. Nesnášejí odmítnutí. Lidé s hnědočernýma očima mají dobře vyvinutou intuici. Dokážou udržet tajemství a jsou spolehliví. Lidé s modročernýma očima jsou opravdu optimističtí. Mají dobře vyvinutou logiku, která jim pomáhá řešit složité problémy.

Šedozelené oči

Majitelé šedozelených očí jsou pracovití, svědomití, pragmatičtí a spravedliví. Umí se střízlivě dívat na život, pomáhat lidem a mají dobrou duši. Cení si upřímnosti a stability. Nejčastěji se takoví lidé zabývají kreativitou a mají neobvyklé koníčky. Ženy s takovými očima neodpouštějí zradu. Prostě nesnášejí intriky. A muži jsou dobrými vůdci. Je jim důvěřováno a respektováni.