Hrk-hrk krém bez míchání

potřebujeme:

1 kelímky smetany na šlehání (spolu 750 ml)

2 konzervy mandarinkového kompotu (ovoce i šťávu)

2 pudinky bez vaření Créme Olé

postup:

Do dózy, která je dobře uzavíratelné dózy nalijeme smetanu, přidáme mandarinkové kompoty i se šťávou (ovoce můžeme nakrájet na drobnější). Přisypeme i pudinky. Zavřeme a třeseme asi 1-2 minuty, dokud náv nevznikne hustá hmota.

Hmotu navrstvíme na korpus, nebo navrstvíme do sklenic, či na máslové sušenky nebo piškoty (jako nepečené dort). Vložíme do lednice a můžeme si pochutnávat.

Pudinkový krém ze žloutků
potřebujeme:

500 ml mléka

200 g krystalového cukru

1 lžičku vanilkového aroma (můžeme nahradit vanil. Dražé)

50 g hladké mouky

4 žloutky

postup:

Žloutky utřeme s cukrem, vanilkou a moukou dohladka. Mléko přendáme na plamen a přivedeme do varu. Do vroucího mléka vlijeme vaječnou směs a na mírném plameni vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Do vychladlého pudinku můžeme vmíchat kysanou smetanu, máslo, kokos nebo jiné přísady podle chuti.

Smetanový krém

Budeme potřebovat: 240 g mascarpone, 40 g máslo, 100 g moučkový cukr, vanilková esence podle chuti

Mascarpone utřeme s moučkovým cukrem a vanilkou a postupně přidáme máslo, které musí mít pokojovou teplotu. Krémem plníme různé koláče nebo dorty.

Tvarohový krém (musí se péct s těstem)

Budeme potřebovat: 250 g tvaroh, 70 g moučkový cukr, 1 ks vejce, 1 lžička vanilková esence

Tvaroh utřeme s moučkovým cukrem, vajíčkem a vanilkou do jednotné hmoty. Při této náplni nesmíme zapomínat na to, že tvarohová nádivka se musí péct spolu s těstem, protože je tam syrové vajíčko.

Tvarohový krém (bez pečení)

Budeme potřebovat: 140 g tvaroh, 100 g máslo, moučkový cukr podle chuti, 50 g marmeláda dle vlastního výběru

Máslo spolu s moučkovým cukrem a marmeládou utřeme do pěny, postupně po lžících přidáváme tvaroh a vymícháme hladký krém, který odložíme do lednice. Po vychlazení ho používáme k plnění různých koláčů.

Skořicový krém

Budeme potřebovat: 175 g Philadelphia sýr, 100 g máslo, 100 g moučkový cukr, 1/2 lžičky vanilková esence, 1 lžička skořice

Máslo utřeme s moučkovým cukrem a vanilkou do pěny, přidáme skořici a po lžících sýr Philadelphia. Vymíchání krém odložíme na hodinu do lednice a až pak s ním pracujeme.

kávový krém
potřebujeme:

250 g mascarpone

250 ml smetany na šlehání

80 g moučkového cukru

2 lžíce instantní kávy

2 lžíce vody

postup:

V misce smícháme mascarpone, smetanu na šlehání a instantní kávu, kterou jsme si rozpustili v 2 lžících horké vody. Přidáme i moučkový cukr a šleháme, dokud vám nevznikne hladký krém. Před děti můžete namísto kávy použít granko nebo cappuccino.

kokosový krém

potřebujeme:

70 g strouhaného kokosu

400 g kondenzovaného mléka

200 g másla

200 g bílé čokolády

postup:

Čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni. Směs necháme chvíli vychladit a následně přidáme kondenzované mléko – důkladně promícháme. Potom do krému přidáme kokos a opět důkladně promícháme.

Hotový krém přendáme do uzavíratelné nádoby a vložíme do lednice na 3-4 hodiny ztuhnout.

Krém je vynikající i na zdobení vašich sladkých pochoutek.

Zdroj:vk.com