Příčiny bolesti hlavy

1. Kyselina listová a vitamin B12.

Lidé, kteří nemají dostatek těchto látek, jsou náchylní k nadměrné podrážděnosti a roztržitosti. Jsou také náchylnější ke stresu. Zajímavé je, že se často snažíme zmírnit bolesti hlavy léky, které obsahují aspirin. A tato látka pouze snižuje obsah kyseliny listové a vitaminu B12 v těle.

Špenát je šampiónem v obsahu kyseliny listové, je v něm bohatá také brokolice, chřest, avokádo, řepa, mrkev, dýně. Vitamin B12 se nachází v hojnosti v kuřecích vejcích.

2. Měď a železo.

Nedostatek mědi a železa je častější u žen a vede přímou cestou k anémii, hypotenzi, migrénám a depresím. Fazole, ořechy, kozí sýr, avokádo jsou bohaté na měď … A pravidelnou konzumací zeleniny, salátu, semen, sezamových semínek, jater a mořských řas doplníte zásoby železa.

3. Vitamin B6.

Nedostatek vitaminu B6 (pyridoxin) je jedním z hlavních faktorů při vzniku cévních onemocnění. Je bohatý na fazole, játra, čerstvou zeleninu a obiloviny. Pokud si chcete udržet zdravý mozek, nervy, srdce a cévy, opřete se o tyto potraviny.

4. Vitamin D.

Vitamin D se přirozeně produkuje v našem těle pod slunečními paprsky. A v zimě jej lze získat z potravy. Vejce, fazole, játra, mořské plody, mléčné výrobky jsou bohaté na tento důležitý metabolický prvek.

Adekvátní výživa, sport, chůze na čerstvém vzduchu mohou významně snížit frekvenci a intenzitu migrény. A aromaramia pomůže zmírnit stres a uklidnit se.

Zdroj.Fithacker