Věci pod postelí silně naruší naše zdraví a nutnost uspořádat věci na police (zejména ty nad pracovními stoly a postelemi) budou vyvolávat neustálou úzkost z něčeho nečekaného.

Když se tísníme ve středu, na severovýchod nebo jihozápad od našeho prostoru, pak se příliš bojíme o své zdraví a nejčastěji ohrožujeme funkce slinivky, žaludku nebo sleziny.

Nepořádek na západě nebo severozápadě nás často kvůli nedostatku kontroly dostane do konfliktních situací a plíce a tlusté střevo se stávají citlivým bodem.

Přelidněný sever omezuje náš potenciál, brání nám v jasném vyjádření pocitů, přináší strach a problémy s močovým měchýřem a ledvinami.

Východ a jihovýchod bude na hromadění věcí reagovat nerozhodností, zmateností, potlačovaným hněvem, ale také dysfunkcí jater či žlučníku.

Nepořádek na jihu přináší problematické a násilné chování, nedostatek uznání, znevažování a narušení srdce, tenkého střeva a imunitního systému. Nejsou to věci, kvůli kterým život stagnuje, ale postoj k udržení a udržení. Když něco zachraňujeme, myslíme vlastně na nouzi, chudobu, věříme, že nám to zítra bude chybět a že ty potřeby nebudeme moci naplnit.