Budete mít silnější imunitu

Vejce jsou bohatá na selen, látku, která posiluje imunitní systém a reguluje hormonální aktivitu štítné žlázy. Už konzumace 1 vajíčka denně se pozitivně odrazí na zvýšení obranyschopnosti organismu.

Váš zrak se zlepší díky luteinu

Nový výzkum ukázal, že slepičí vejce jsou bohaté na lutein. Tato látka je zodpovědná za jasný a ostrý zrak. Nedostatek luteinu způsobuje, že se nahromadí destruktivní změny v očních tkáních a zrak se nezvratně zhoršuje.

Vitamín D pomáhá tělu absorbovat vápník

Pokud nabídnete osobě možnost vypití lžíce rybího oleje nebo 2 vařená vejce, jasná většina upřednostní vejce. Zejména pokud zjistí, že obsah vitaminu D je v obou případech stejný. Vitamín D pomáhá vápníku lépe vstřebávat a posilovat kosti a zuby.

Komplex vitamínů skupiny B chrání pokožku, vlasy a játra

Biotin, vitamin B12 a stravitelné výživné proteiny přispívají k posílení vlasů a pokožky. Fosfolipidy obsažené v slepičích vejcích podporují eliminaci toxinů z jater.

Riziko kardiovaskulárních onemocnění se sníží

Navzdory předchozím názorům nový výzkum ukázal, že cholesterol z vajec je vyvážený fosfatidů, takže není škodlivý pro naše zdraví. Také inhibuje produkci cholesterolu v těle. Vejce navíc obsahují kyseliny omega-3, které snižují hladiny triglyceridů, čímž se snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.

Začnete ztrácet váhu

Vědci dospěli k závěru, že pokud spojíte nízkokalorickou stravu s konzumací 2 vajec ke snídani, dvakrát rychleji ztratíte hmotnost. Takové snídaně vás perfektně zasytí a dodají tělu nezbytné živiny, vitamíny a minerály.

Snižuje se riziko rakoviny

Cholin, který je tak nezbytný pro mozek, také snižuje riziko vzniku rakoviny. Podle výsledků studie u žen, jejichž denní výživa zahrnovala vajíčka, se riziko vzniku rakoviny prsu snížilo o 18%.

Užitečné při plánování dětí

B vitamíny se podílejí na tvorbě pohlavních hormonů. Vitamín B9 má i jiný název: kyselina listová. S jeho pomocí se vytvářejí červené krvinky potřebné pro výživu plodu a snižuje se riziko mentální retardace dítěte.

To je důvod, proč je vitamin B9 nezbytný pro ženy během plánování těhotenství. 1 slepičí vejce obsahuje 7,0 mcg vitamínu.

Proces stárnutí se zpomaluje

To je zřejmé z výzkumu nizozemských vědců. U 87% žen ve věku od 35 do 40 let zmizely věkové skvrny a kůže se vypnula. U mužů došlo k výraznému vyhlazení vrásek okolo očí.

zdroj: brightside