Podle výpočtů francouzského antropologa Paula Brocy není obtížné vypočítat ideální váhu ženy pomocí výše uvedené tabulky. V průběhu let však tělo spotřebovává stále méně energie, a proto se metabolické procesy zpomalují, tuků je více. To vede k sadě nadbytečných kilogramů.  

Proto by u žen starších 40 let mělo být k ideální hmotnosti stolu přidáno 10%, u žen starších 55 let 15%. Je třeba mít na paměti, že tyto výpočty označují horní přípustnou hmotnostní hranici, kterou lze použít k určení, zda je osoba obézní nebo ne. Nadměrná tenkost nelze takto definovat.

Ne každý může být přičítán určitému typu postavy. Koneckonců, osoba může mít přechodnou možnost mezi, řekněme, tenkou a průměrnou. Ukazatel normální hmotnosti se zde však příliš neliší, a pokud existují pochybnosti o nadbytečných kilogramech, měli byste kontaktovat odborníka na výživu.  

Také má smysl navštívit lékaře, když se číslo na vahách shoduje s ideální hmotností v tabulce a odraz v zrcadle není šťastný. Možná budete muset být vyšetřeni na hormony a cukr. Vzhledem k vlastnostem těla se indikátor ideální hmotnosti může lišit v obou směrech.  

Také si všimneme, že u dospívajících dívek mladších 18 let je stanovení ideální váhy v zásadě nemožné, protože jejich tělo jen roste a formuje se. Ukazatele v tabulce se také významně liší u trénujících sportovců, jejichž procento tělesného tuku je nižší než obvykle.

Někdo pečlivě sleduje své tělo a vypočítává ideální ukazatele, někdo více důvěřuje vnitřním pocitům, zrcadlu a slovům milovaného člověka. Každý má právo zacházet se svým vlastním tělem, jak uzná za vhodné. Souhlasíme s tím, že správná váha je ta, s níž je samotné ženě pohodlí.

Zdroj:takprosto.cc