Vliv slunce

Opalování ovlivňuje zvýšené menstruační krvácení a práci hormonů, proto musíte být při vystavování se slunečním paprskům maximálně opatrní. Také sluneční paprsky působí nepříznivě na pokožku, proto jsou nutné ochranné faktory, čepice na hlavu a dodržování pravidla nevystavovat se v poledne přímému slunci.

Proč menstruace na letní dovolené často chybí?

Velmi často změna denního rytmu ovlivňuje práci hormonů, což může přímo ovlivnit délku menstruačního cyklu, a nejčastěji se tak děje při přechodu na novou sezónu. Také změna denního rytmu a uvolnění stresových faktorů může vést ke změně délky menstruačního cyklu.

Vynechte kofein, čokoládu a mléko

Vystavení se velkému množství denního světla může zmírnit příznaky PMS, stejně jako vyloučení kofeinu, sycených nápojů, čokolády, používání co nejmenšího množství mléčných výrobků (zmrzlina, sýr, mléko, které lze nahradit rýžovým nebo sójovým mlékem).

Denní příjem multivitaminových přípravků

Během nastávající menstruace zaveďte 500 mg vápníku, 100-150 mg hořčíku, 50 mg vitamínu E denně a omega 3 mastné kyseliny, ať už prostřednictvím přípravků nebo konzumací rybího tuku, které mohou zmírnit příznaky PMS.