Zlepšuje práci gastrointestinálního traktu

Hřebíček se používá k léčbě onemocnění konečníku, jater, plynatosti a zánětů tlustého střeva.

Podporuje orální zdraví

Hřebíček je známý svým účinkem zmírňujícím bolest, může zmírnit bolesti zubů. Podporuje také zdraví ústní dutiny tím, že pomáhá v boji proti chorobám dásní (gingivitida) a vředům (stomatitida). Je to také skvělá alternativa k žvýkačkám, koření je skvělé pro osvěžení dechu.

Udržuje nervový systém v dobré kondici

Koření má uklidňující účinek. Není nadarmo, že sedativa jsou vyráběna z extraktu hřebíčku.

Zabraňuje progresi rakoviny

Hřebíček zpomaluje vývoj rakovinných buněk, je to kvůli obsahu eugenolu v něm.

Tóny a zmírňuje křeče

Je zajímavé, že jeho účinek na tělo závisí na dávce koření. Na jedné straně zmírňuje gastrointestinální křeče a na druhé straně tonizuje svaly dělohy. Hřebíček může také zvýšit krevní tlak.

Jak aplikovat hřebíček

Pro udržení zdravého kardiovaskulárního systému můžete použít své oblíbené svařené víno. Mělo by se však vařit podle zvláštního receptu. Chcete-li z hřebíčku vytěžit maximum, musíte jej několik týdnů lúhovat.

Vezměte půl litru červeného vína (je důležité vzít skutečné víno, které není vyrobeno z prášku) a do lahve vložte 5 hřebíčků, pokud chcete, můžete přidat skořici. Uzavřete láhev a umístěte na tmavé místo po dobu 3 týdnů. Tato infuze musí být přijata na 1 lžičku. s čajem 1 až 3krát denně.
Pokud trpíte problémy s ústy, měli byste kořenící pupeny žvýkat.

Ke stimulaci trávení žvýkejte 1 nebo 2 hřebíčkové pupeny 15 minut před jídlem. Mějte však na paměti, že hřebíček je kontraindikován u lidí s vysokou kyselostí a žaludečními vředy.
Chcete-li se zbavit abscesů a vředů, naneste na postiženou oblast 1 kapku koncentrovaného hřebíčkového éterického oleje. Vany s hřebíčkovým olejem jsou považovány za velmi účinné pro problematickou pokožku.

Nekupujte hřebíček, který je příliš suchý, v takovém koření, s největší pravděpodobností neexistují žádné užitečné éterické oleje. Jeho kvalitu můžete zkontrolovat pouhým namočením koření do sklenice vody. Skutečný karafiát bude plavat svisle (noha dolů) nebo jednoduše klesne ke dnu. Pokud karafiát plave vodorovně, prospěšné éterické oleje se již odpařily.

Někdy jsou tradiční metody léčby mnohem účinnější než drahé léky. Doufáme, že v praxi otestujete účinek tohoto nejužitečnějšího koření a výsledek si užijete.

Zdroj:korona-i-k.ru