3.Můžete zaznamenat více lupů než obvykle

Mnoho šamponů tvrdí, že vaše vlasy budou zářivější, bohatší a bez lupů, ale pokud je budete používat příliš často, budete mít přesně opačný efekt. Nadměrné mytí vlasů může dráždit a svědit pokožku hlavy. To může nakonec vést k lupům a v některých případech i vypadávání vlasů.

4.Vaše pokožka může být citlivější

Dlouhá horká sprcha je zdravý způsob, jak si očistit pokožku a udržet si od sebe nepříjemné patogeny, ale je v pořádku své tělo občas vystavit nějaké špíně nebo bakteriím, protože jen posílí náš imunitní systém a může být velkou pomocí proti virům. v účinném boji proti Příliš časté sprchování může narušit mikrobiom pokožky a způsobit její podráždění, popraskání a zarudnutí.

5.Rozčesat vlasy může být těžší

Když si vlasy hned po osprchování sušíte, vždy to vypadá, jako byste právě vyšli ze svého oblíbeného kadeřníka, ale dělat to každý den vašim vlasům nedělá dobře. Příliš časté mytí vlasů způsobí, že budou suché, lámavé a roztřepené, a pokud ano, bude těžší je narovnat a upravit.

6.Může to ovlivnit vaše reprodukční zdraví

Mytí intimních částí těla voňavými mýdly a gely může narušit zdravé pH. To může vést k bakteriální nerovnováze, podráždění a dokonce i reprodukčnímu zdraví. K mytí oblasti kolem intimních částí těla je nejlepší zvolit jemné toaletní potřeby bez parfemace.

Zdroj:twice