Podle pasu. který byl v batohu bylo možné majitele okamžitě identifikovat. Ukázalo se, že se jedná o čínského studenta, který navštívil své přátele v Bostonu. Majitel batohu samozřejmě Jamesovi a policii poděkoval, ale odmítl sdělit své jméno. Čin Glena Jamese, který získal cenu Integrity Award, šokoval americkou veřejnost. Lidé obdivovali jeho čestnost a chtěli Glenovi pomoci, jak jen mohli. Eaton Whittington, sedmadvacetiletý obyvatel Virginie, proto zorganizoval kampaň na získání finančních prostředků pro Glena Jamese.

Nakonec se vybralo 165 000 dolarů (3,9 milionu korun), což je několikanásobek částky, která byla v pytli, a všechny peníze byly předány Jamesovi. Předtím si však musel otevřít bankovní účet, uzavřít zdravotní pojištění a pobírat invalidní důchod. Přesto byl James neobvykle šetřivý.

Mnoho lidí bylo tímto příběhem dojato a říkalo, že jim Jakub vrátil víru v lidskost. Proběhla také rozsáhlá diskuse o bezdomovectví a mnoho lidí si uvědomilo těžkou situaci bezdomovců a začalo je různými způsoby podporovat. Jednoznačně se tak potvrdilo staré přísloví, že když je člověk upřímný, může zajít jen velmi daleko.

Lidé také Glenovi nabídli jídlo, oblečení a přístřeší. A Dental Association nabízí bezplatnou zubní péči po celý život. Dá se říci, že rozdáním svého batohu peněz Glenn James úspěšně prošel zkouškou bohatství, za což byl náležitě odměněn.

Bostonský policejní komisař při ceremonii předal Glenovi certifikát „za jeho úžasnou integritu a poctivost“. Glen sám není na tento druh pozornosti zvyklý a je velmi plachý, když mluví před kamerou. Pokud jde o jeho činy, říká, že nepotřebuje bohatství, protože ho Bůh vždy chrání; a i kdyby byl v té nejzoufalejší situaci, nepřivlastnil by si nic od nikoho jiného.