Existuje názor, že existuje přímá souvislost mezi vlastnostmi naší osobnosti a některými našimi fyzickými vlastnostmi. Možná brzy bude mít toto spojení vědecké potvrzení, ale zatím můžeme tuto teorii pouze vyzkoušet na sobě a vyvodit závěry.

Fyzické parametry a tvar těla však hrají důležitou roli v tom, jak člověk vnímá sám sebe, a proto ovlivňuje formování osobnosti. Mnozí se proto domnívají, že vnější data člověka mohou hodně vypovědět o jeho vnitřních kvalitách.

Věděli jste, že existuje pět různých typů palců? Podívejte se na svou pravou ruku, respektive její palec – to je to, co říká o vaší postavě:

Typ 1 – A – horní polovina prstu je větší než spodní

Pokud máte palec tohoto typu, jste s největší pravděpodobností velmi ambiciózní člověk. Nejste spokojeni s průměrností a vždy se ve všem snažíte o to nejlepší. Snaha o hvězdy je charakteristickým znakem vaší osobnosti. I když nic neděláte, přemýšlíte, jak dosáhnout svého cíle.

Někdy jste doslova posedlí nějakými úmysly. Přestože vás pohání touha uspět, zároveň nejste typ, který by se chlubil tím, co jste získali – jste velmi vděční a pokorní. Právě tato kombinace pokory a vůle z vás dělá tak silného člověka.

Typ 2 – B – Dolní polovina je větší než horní

Pokud máte palec tohoto typu, jste prostý a jednoduchý člověk. Jsi klidný a sebevědomý a zároveň velmi starostlivý.

Nebudete něco slibovat, pokud si nejste jisti, že to dokážete splnit.

Víte, jak si užít ty nejjednodušší věci, ve kterých ostatní nenajdou nic zvláštního. Jste velmi spravedliví a nikdy nezapomenete vyjádřit svou vděčnost někomu, kdo vám kdysi pomohl. Také jsi bohatý člověk. Možná ne v penězích, ale rozhodně v lásce a přátelství.

Pokračování na další straně