Keloidy jsou jizvy, škrábance a rány na těle, o kterých si mnoho lidí neuvědomuje, že je mají. Ale pokud jste si vědomi jejich existence, budete si to chtít přečíst, protože máme řešení, jak se jich zbavit.

Keloid je tvorba typu jizvy, která se skládá hlavně z kolagenu typu 1 (pozdní) nebo typu 3 (časná). Jejich výsledkem je nadměrný růst granulační tkáně v místě uzdraveného poranění kůže, které je pak pomalu nahrazováno kolagenem typu 1. Keloidy jsou gumovité, pevné léze nebo vláknité, lesklé uzliny a mohou se lišit od přirozené barvy kůže po růžovou.

Keloid je také známý jako jizva, která se nezastaví. Keloidní jizva stoupá docela náhle nad zbytkem kůže a je tvrdá s jizvou směřující nahoru. Keloidy začnou růst po nějakém počátečním zranění a přesahují místo poranění. Často se objevují po úrazu nebo chirurgickém zákroku, ale mohou se objevit také ze zánětu nebo spontánně. Máme zde 10 léků, které vám pomohou zbavit se keloidů.

. Citronová šťáva

Citronová šťáva obsahuje vitamín C a antioxidanty a je velmi užitečná při léčbě různých druhů jizev, včetně keloidů. Použijte čerstvou citronovou šťávu a aplikujte ji na postiženou oblast. Nechejte působit 30 minut a poté oblast umyjte.

. Hořčičný olej

Hořčičný olej je ideální léčbou keloidů, protože je silným antifungálním prostředkem. Vezměte hořčičný olej a aplikujte ho na pokožku asi 3x denně.

. Jablečný ocet

ACV minimalizuje zarudnutí a velikost jizvy. Nejprve naneste ACV přímo na postiženou oblast a jemně ji vmasírujte, aby se ocet vstřebal do pokožky. Před opakováním procesu nechte ACV zaschnout, aby se rychleji uzdravil.

Pokračování na další straně