. Česnek

Česnek zabraňuje nadměrnému množení fibroblastů, které vede ke keloidům. Naneste česnekový olej na pokožku a nechte ji působit 10 minut, poté jizvu důkladně umyjte.

. Prášek do pečiva

Jedlá soda je velmi dobrý brusný prostředek a odlupuje pokožku. Smíchejte 3 díly peroxidu a jednu část jedlé sody a vytvořte pastu. Naneste pastu přímo na pokožku, abyste urychlili proces hojení a zmírnili zánět. Aloe vera

Aloe Vera je skvělá pro mnoho kožních onemocnění, protože pomáhá léčit poškozenou pokožku, zmírňovat záněty a udržuje pokožku hydratovanou. Místo nejprve očistěte vlažnou vodou. Poté na jizvy naneste čerstvý gel z aloe.

. Levandulový olej

Levandulový olej má omlazující vlastnosti kožních buněk, které pomáhají při formách jizev. Pomáhá také zvyšovat obrat kožních buněk, což je velmi přínosné v prevenci trvalých jizev. Naneste levandulový olej a místo několik minut jemně masírujte.

. Santalové dřevo a růžová voda

Růžová voda je přírodní pleťový toner a santalové dřevo má regenerační vlastnosti. Vytvořte hustou pastu z růžové vody a santalového dřeva. Nejprve jizvu očistěte vodou a poté naneste pastu na oblast před spaním a ráno nejprve oblast omyjte vlažnou vodou.

9 . Med

Med je přírodní zvlhčovadlo, které zvlhčuje a léčí pokožku. Naneste na jizvu čerstvý med a místo jemně vmasírujte, zabráníte tak hromadění odumřelých kožních buněk a zlepšíte krevní oběh.

10 . Fullerova země

Smíchejte jednu čajovou lžičku růžové vody, jednu čajovou lžičku citronové šťávy a jednu polévkovou lžíci fullerovy zeminy a vytvořte pastu. Naneste pastu na postiženou oblast a jemně masírujte, dokud jizva nezměkne. Pokožku nechejte zaschnout a poté okamžitě naneste další vrstvu. Směs nechejte působit 10-15 minut, poté oblast důkladně omyjte studenou vodou

zdroj:hugedomains.com