V našem těle je poměrně málo věcí, na které může být nepříjemné myslet: pot, špína, hnis, nestrávené jídlo.

Věděli jste, že v našem těle je více bakterií než buněk? A že roztoči žijí na vašich řasách?

2_výsledek

1. Roztoči (demodex) na řasách
Roztoči žijí na vašich řasách a čím starší jste a mastnější pokožka, tím sebejistěji to můžete říci. Bylo zjištěno, že roztoči, konkrétně druh Demodex folliculorum, žijí na řasách více než 80 procent lidí starších 60 let.

Roztoči Demodex jsou roztoči na obličeji a pokud je můžete vidět pouhým okem, uvidíte je, jak žijí na vašich řasách a vlasových folikulech. Na jednom řasnatém folikulu může navíc žít až 25 roztočů.

I když je skutečnost, že existují na vaší tváři, dost děsivá, jsou většinou neškodné, ale u lidí, kteří jsou na ně citliví, mohou způsobit alergickou reakci.

3_výsledek

2. Ušní mazMnoho lidí se obrací na profesionální ošetření odstraňování ušního mazu navzdory skutečnosti, že náš zvukovod je samočistící orgán v těle.

Ušní maz je olejovitá voskovitá látka, kterou produkují žlázy uvnitř zvukovodu. Uši se tak chrání.

Zabraňuje vniknutí cizích látek do uší, včetně prachu a hmyzu. Ušní maz také pomáhá zvlhčit uši, chrání zvukovod před podrážděním a má antibakteriální vlastnosti.

Ušní maz se skládá z odumřelých kožních buněk, nasycených a nenasycených mastných kyselin, alkoholů, skvalenu a cholesterolu. V průměru vylučujeme asi 12-20 mg ušního mazu za měsíc.

4_výsledek

3. Lipom (wen)Naše tělo udržuje energetické rezervy v tukových buňkách, ale někdy tukové buňky rostou tam, kde by neměly být. To vede k tvorbě mastných nádorů, nazývaných také lipomy. I když si mnoho lidí myslí, že wen je nechutný, je obvykle docela neškodný.

Jsou to malé masy tukových buněk pod kůží mezi kůží a svaly. Takové hrboly jsou měkké a na dotek mobilní. Lipom obvykle neroste více než několik centimetrů a nejčastěji se objevuje na krku, ramenou, pažích, horní části zad, stehnech a hýždích.

Pokračování na další straně