Tento příběh se stal Sergeji, když v mládí sloužil na hraničním přechodu na severu Karélie. Místa byla neuvěřitelně krásná a tajemná zároveň. Místní obyvatelé neustále vyprávěli tajemné příběhy a legendy o těchto končinách. Brzy se mladý muž mohl ujistit, že složené příběhy nejsou fikce. Sám byl svědkem děsivých událostí, které si pamatoval i mnoho let po skončení své služby.

Muži pravidelně přicházeli do vojenské jednotky. Vedení se snažilo udržet morálku, a tak pro vojáky často pořádalo koncerty. Jednou na podzim přijelo několik dívek, které studovaly na Leningradské hudební škole a vystupovaly v souboru lidových nástrojů.

Na základně nebyly žádné ženy, takže kluci toužili po komunikaci s opačným pohlavím. Navíc většina z nich byla mladá a energická. Každý si chtěl s dívkami povídat a nejlépe daleko od zvědavých očí.

Ale samozřejmě vedení hraničního přechodu takové aspirace nepodporovalo. Velitel jednotky rychle ukončil sny mladých vojáků a důrazně jim vysvětlil, co udělá s každým z těch, kdo budou děvčata otravovat. Těm, kteří se nedokázali ovládat, sliboval takové problémy, že jim vše ostatní bude připadat jako maličkost.

Vojáci samozřejmě vzdychali a stěžovali si na nespravedlnost, ale nemohli nic dělat. Poté, co mezi sebou vyjádřili nespokojenost, vrátili se do svého obvyklého života a přestali snít.

Večer měly dívky dobrý koncert v místním klubu. Repertoár se borcům líbil. A byli potěšeni pohledem na mladé hezké dívky. I když po rozhovoru s nadřízenými nemohli s ničím počítat.

Po skončení koncertu se konala slavnostní večeře. Kromě toho byla dívkám nabídnuta parní lázeň, která se nacházela na malebném břehu jezera v lese.

Když vyšli z parní komory, čas se blížil k 12 hodině v noci. Hosté byli domluveni, aby strávili noc ve speciálně určeném domě. A v altánku vedle něj byl sám politický instruktor. Zřejmě se rozhodl zkontrolovat, zda se kluci dobře naučili dekret vyššího vedení.

Pokračování na další straně