Všichni žijící dlouhověcí lidé potřebují žít alespoň další století, aby překonali rekord Li Qingyun. Tento muž se dožil 256 let!

A to není žádný nesmysl, tento příběh zkoumali vědci a novináři! Článek z roku 1930 v New York Times uvedl, že profesor univerzity v Čcheng-tu Wu Chung-jie objevil vládní záznamy o čínské říši z roku 1827, v nichž byl Li Čching-jün blahopřál k jeho 150. narozeninám, a také dokumenty z roku 1877, v nichž blahopřeje 200. výročí.

V roce 1928 reportér New York Times napsal, že většina starých mužů žijících vedle Li Qingyuna si pamatuje, jak jim jejich prarodiče říkali, že ho znají od dětství, ale i tak byl dospělý.

Li Qingyun byl  bylinkář

Od 10 let je sbíral v horách a zjistil, že mohou podporovat dlouhověkost. Téměř 40 let držel bylinnou dietu, jedl pouze bylinky jako  rys , goji  , divoký  ženšen . V roce 1749, ve věku 71 let, vstoupil do čínské armády jako učitel bojových umění. Lee byl univerzálním favoritem,  byl ženatý 23krát  a více než 200krát se stal otcem.

Podle příběhů běžných v jeho provincii umí Lee číst a psát od dětství, a v době, kdy sbíral bylinky, navštívil ve věku 10 let Gansu, Shanxi, Tibet, Annam, Siam a Mandžusko.

Prvních sto let pokračoval ve sběru a prodeji léčivých bylin. Poté pokračoval v prodeji bylin nasbíraných jinými. Kromě jiných čínských bylin prodával lynč, bobule goji, divoký ženšen, hi shu wu a gotu kola a živil se  stravou z těchto bylin a rýžového vína .

Nebyl sám

Podle jednoho z Leeových studentů se jednou setkal s mužem, kterému bylo přes 500 let. Naučil ho qigongová dechová cvičení a dal mu některá dietní doporučení, která mu mohla pomoci prodloužit si život na nadlidské poměry.

Pokračování na další straně