Na smrtelné posteli Lee řekl svou slavnou větu:

„Udělal jsem všechno, co jsem v tomto světě udělat musel. Jdu domů. „

Mohou být tato slova jedním z největších tajemství dlouhého a šťastného života? Je zajímavé, že se my v moderním civilizovaném světě snažíme bojovat proti věku pomocí high-tech infračervených přístrojů a nejmodernějších léků.

Zde je tajemství dlouhověkosti tohoto mudrce:

Leeho se jednou zeptali, jaké je jeho tajemství dlouhověkosti, a on odpověděl:

„Mlč své srdce, seď jako želva, choď svižně jako holubice a spi jako hlídací pes.“

Lee tvrdil, že  vnitřní klid a mír v kombinaci s dechovými cvičeními jsou jeho tajemstvím  dlouhověkosti. Důležitou roli zřejmě sehrál i jeho jídelníček. Je ale překvapivé, že nejstarší muž na Zemi připisoval svou dlouhověkost stavu své mysli.

Proč je tak těžké uvěřit?

Lidé s průměrnou délkou života 65 let těžko věří i v život po 100. A je velmi těžké si představit, že někdo žije více než 200 let.

Musíme mít na paměti, že jsou lidé, kteří nežijí ve vyčerpávajícím pracovním režimu, neřeší dluhy na půjčkách, nedýchají znečištěný městský vzduch a pravidelně cvičí. Nejedí cukr, mouku ani žádný jiný produkt ošetřený pesticidy. Nejedí ve spěchu, jak jsme zvyklí.

Nejedí tučná masa, sladké dezerty a GMO potraviny. Nekuřte a nepijte alkohol. Jejich jídelníček není jen bez škodlivých potravin, které si tak často dopřáváme. Zahrnuje  superzdravé  potraviny a bylinky, které stejně jako steroidy ovlivňují naše orgány a imunitní systém.

Svůj volný čas tráví také v přírodě, meditací a nácvikem dechových technik, které zlepšují duševní, fyzické a emocionální zdraví.

Mají zdravý spánek. Tráví hodně času na slunci a my víme, že když se nám podaří na slunci odpočívat, máme pocit, že omládneme, a říkáme tomu „ dovolená “. Představte si, jaké to je opalovat se celý život na horách na pozadí absolutní duševní, duchovní i fyzické pohody.

Ani na vteřinu nebudu pochybovat o tom, že kdybychom se všichni drželi těchto zdravých vzorců chování, život do 100 by nám nepřipadal tak mýtický.

Pokud se ke svému tělu chováte správně, kdo ví, jak starý by mohl náš život trvat.

Zdroj:yandex