5. Lékořice
Lékořice se používá po tisíce hodin jako alternativní lék k léčbě bolesti v krku. Tato rostlina také stimuluje imunitní systém.
– Přidejte lžíci drcené lékořice do šálku horké vody. Necháme přikryté pět minut louhovat. Sceďte a přidejte lžičku citronové šťávy. Toto konzumujte denně.
– Smíchejte půl polévkové lžíce mleté ​​lékořice s půl polévkovou lžící medu a sklenicí vlažné vody. Pijte denně, dokud se nezahojí.
– Žvýkejte lékořicový cukr pro zklidnění podrážděného krku.
Poznámka: Nepoužívejte tuto rostlinu, pokud jste diabetik nebo máte vysoký krevní tlak, máte problémy s ledvinami nebo játry nebo máte onemocnění ledvin.

6. Zázvor
Zázvor je protizánětlivý, takže můžete také snížit otoky a bolesti spojené s bolestí v krku. Díky svým antibakteriálním vlastnostem pomáhá také v procesu hojení tím, že zabíjí viry a bakterie.
– Přidejte lžičku drceného kořene zázvoru do šálku vody. Přiveďte pět minut k varu a sceďte, přidejte lžíci medu a pár kapek citronové šťávy. Tento horký čaj pijte dvakrát až třikrát denně.
– Několikrát denně žvýkejte malý kousek čerstvého kořene zázvoru, abyste urychlili proces hojení.

7. Kurkuma
Kurkuma může být také skvělým lékem díky svým antiseptickým a protizánětlivým vlastnostem.
– Smíchejte půl lžičky kurkumy a půl lžičky soli a přidejte to do šálku horké vody. Dělejte to dvakrát denně.
– Smíchejte půl lžičky kurkumy se špetkou mletého černého pepře ve sklenici horkého mléka. Pomalu upíjím. Opakujte to jednou nebo dvakrát denně pro rychlé zotavení.

8. Česnek Česnek může
být také účinným domácím lékem na bolest v krku pro své protizánětlivé, antivirové, antibakteriální a fungicidní vlastnosti. Allicin v něm je zvláště dobrý baktericid.
– Přidejte několik kapek česnekového oleje do čtvrt šálku horké vody. Kloktejte jednou až dvakrát denně po dobu dvou až tří dnů.
– Přidejte lžičku nastrouhaného česneku, ¼ lžičky skořice a trochu kajenského pepře do šálku vroucí vody. Přiveďte další dvě minuty k varu a poté sceďte. Pijte tento čaj dvakrát denně, dokud se nebudete cítit lépe.
– Čerstvý stroužek česneku oloupejte, překrojte napůl a cucejte místo cukroví. Občas také žvýká, aby uvolnila svou aktivní složku, alicin. Opakujte několikrát denně po dobu několika dní.
Další tipy
– Jezte kuřecí polévku, abyste zmírnili bolest v krku.
– Pijte hodně vody, abyste své tělo hydratovali.
– Lízejte kostky ledu s ovocnou příchutí.
– Použijte zvlhčovač ke změkčení a zvlhčení vašeho suchého krku.
– Nekuřte ani nepoužívejte jiné tabákové výrobky místo cigaret.
– Hodně odpočívejte pro rychlé zotavení.
S těmito ošetřeními se můžete cítit lépe již za pár dní. Pokud však příznaky podobné krku přetrvávají déle než týden, vyhledejte ihned lékaře.

Zdroj:f7dobry.com