Chyba č. 5 – přísná strava

Některé dámy ve snaze najít ideální postavu nedovolí ani pomyšlení na to, že se alespoň na jeden den vzdají přísné stravy. Gynekologové však trvají na tom, že během menstruace je nutné dodržovat plnou stravu.

Můžete jíst téměř všechno, nejlépe často a v malém množství. Koneckonců, podvýživa spojená se ztrátou krve může vést k vážné nevolnosti.

Chyba č. 6 – Užívání určitých léků

Během menstruace se srážení krve zhoršuje, proto byste neměli užívat léky, které ovlivňují krvetvorné procesy. Mezi tyto léky patří analgin a aspirin. Pro ty, kteří mají silné bolesti břicha, je lepší věnovat pozornost lékům s paracetamolem.

Chyba č. 7 – pití alkoholických nápojů

Gynekologové doporučují ženám, aby během tohoto období úplně opustily omamné nápoje. Alkohol jen zhoršuje menstruační bolesti a malátnost. Dobrou zprávou je, že neexistují žádná omezení příjmu tekutin. Můžete pít tolik vody, džusů, čaje, kolik chcete.

Chyba č. 8 – Časté používání tamponů

Neustálé a dlouhodobé používání tamponů může vyvolat vývoj zánětlivého procesu. To platí zejména pro ženy, které často mění špinavé ruce se svými hygienickými výrobky na nevhodném místě. Dlouhodobé používání tamponu také vede k tomu, že se krevní buňky v teplém prostředí začínají rychle rozkládat.

Chyba č. 8 – jíst slaná jídla

Mnoho žen trpí menstruací během menstruace, takže situaci s nadměrným množstvím soli nezhoršujte.

Pokud považujete tyto informace za důležité, sdílejte článek se svými přáteli!

Zdroj:ria.ru