Cvičení 4

Lehněte si na záda a tělem vytvořte písmeno T (nohy u sebe, ruce do stran). Držte jednu nohu rovně, ohněte druhé koleno pod úhlem 90 ° a položte opačnou ruku na koleno. Otočte obličej k natažené ruce. Obě ramena by měla být přitlačena k podlaze. Zhluboka a volně dýchejte, na každou stranu si dejte jednu minutu.

Cvičení 5

Postavte se rovně a udělejte krok vpřed pravou nohou a ohněte ji v koleni. Levá noha je rovná. Otočením těla směrem k pokrčené noze spojte dlaně a položte ruce tak, aby loket byl na vnější straně ohnutého kolena. Zkuste v této poloze vydržet 30 sekund.

Cvičení 6

Sedni si na podlahu. Pravou nohu pokrčte v koleni a přehoďte ji přes levé stehno. Položte pravou ruku na podlahu za sebe a loket levé ruky na vnější stranu ohnutého kolena. Otočte tělo směrem k rovné paži a snažte se udržet nohy v původní poloze. Pokud to vyjde – zkuste v této poloze stát 30 až 60 sekund a nezapomeňte vyměnit nohy.

Cvičení 7

Klekněte si, dlaně přitisknuté k podlaze. Ohněte záda a zvedněte hrudník. Cítíte, jak se svaly ramen natahují. Dýchejte klidně a asi 10 sekund. Poté ohněte záda obloukem a přitlačte bradu k hrudi. Znovu vydržte 10 sekund a vraťte se do výchozí polohy. Cvičte jednu nebo dvě minuty.

Cvičení 8

Nejjednodušší póza v tomto seznamu. Posaďte se na paty s koleny mírně od sebe. Sklopte čelo k podlaze, natáhněte ruce přímo před sebe a uvolněte se a snažte se zhluboka a klidně dýchat. V této pozici můžete zůstat tak dlouho, jak chcete. Hlavní věc je neusnout. Jinak vám to vaše nohy neodpustí.

Pokud pracujete v kanceláři, vedete sedavý způsob života nebo si začnete všímat, že vám záda pravidelně otékají nebo bolí – tato cvičení budou nejen vynikající prevencí, ale také pomohou zbavit se stávajících problémů.

Zdroj:otozh