Cvičení na odstranění bolesti sedacího nervu

Cvik č. 1

Položte nohu na židli, položte druhou ruku zvenčí na zvednuté koleno a druhou ruku dejte vbok. Otáčejte horní částí těla a boky ve stabilní poloze. Po 30  vteřinách a opakujte na druhé straně.

Cvik č. 2

Začněte v poloze na zádech. Přitáhněte koleno k hrudi, druhou nohu mějte stále nataženou s prsty nahoru. Chytněte dohu za kleno nebo lehce pod ním a přitáhněte k hrudi. Ramena držte na podlaze. Vydržte takto tři nádechy a poté přejděte k druhé noze.

Cvik č. 3

Lehněte si na záda a pomocí svých rukou vytvořte velké písmeno „T.“ Ramena držte na podlaze, kolena otočte na jednu stranu a chvíli držte. Opakujte na druhé straně.

Cvik č. 4 

Ležte na zádech s jednou nohou rovnou a jedním kolenem ohnutým v úhlu 90 °. Položte protilehlou ruku na koleno. Natáhněte ruku na podlahu na opačnou stranu a obě ramena držte na podlaze. Opět takto nějakou chvíli vydržte.

Cvik č. 5

Ve stoje vykročte jednou nohou dopředu, ohněte koleno a druhou nohu držte vzadu. Horní částí těla se posuňte vpřed, aby byla zadní noha v přímce se zády a přední noha svírala v koleni pravý úhel. Poté otočte trup co nejvíce doleva. Držte po dobu 30 sekund a opakujte na druhé straně.

Cvik č. 6

Začněte vsedě s nohama rovně před sebou. Ohněte koleno a položte jej na vnější stranu druhého kolena. Držte jednu ruku na podlaze za sebou, s opačným loktem na vnější straně ohnutého kolena. Při výdechu se pohněte hlouběji do záklonu a dívejte se přes pravé rameno.

Cvik č. 7

Začněte na všech čtyřech a poté zvedněte hrudník a táhněte si ramena dozadu. Zhluboka se nadechněte a držte cca 10 sekund. Poté narovnejte záda, zastrčte bradu do hrudníku a zvedněte záda. Vydržte dalších 10 sekund a uvolněte.

Cvik č. 8

Položte tělo na paže a kolena, opřete se o paty a ruce na podlaze držte před sebou. V poloze zůstávejte tak dlouho, jak se budete cítit pohodlně.

Nejlepších výsledků dosáhnete, když tato vičení provedete ráno před odchodem do práce nebo večer před spaním. Zlepšení pocítíte velmi brzy! Přesto nemusí být jóga vhodná pro každou příčinu bolesti sedacího nervu, takže než vyzkoušíte tyto pózy, ujistěte se, že znátediagnózu od lékaře. Kromě protahování a cvičení odborníci navrhují také alternativní terapii suchým teplem.

Zdroj:healthyfoodhouse.com