6 jógových pozic pro zlepšení spánku: Pokud trpíte nespavostí, spojte chodidla a pak…

Znovu se nadechněte a zvedněte hrudník a hlavu, abyste se stále dívali do postele. Udělejte 10 takových cvičení. Až je vykonáte, uvolněte prsty a spusťte ruce podél postele, uvolněte je.

Lomená svíčka (Viparita Karani)

Nyní se položte zády na polštář položený ke stěně. Zvedněte nohy ke stropu tak, aby vaše paty a kolena byly ve stejné úrovni. Ruce zůstávají podél těla, dlaně vzhůru, takže získáte regenerační energii, která přichází do našeho těla dýcháním.

Tato poloha je ideální pro ty, kdo tráví hodně času na nohou. Zlepšují si tak krevní oběh. Hlavní je zhluboka dýchat. Zůstaňte v této pozici po dobu 2−3 minut. Chcete-li tuto pozice opustit, jemně pokrčte kolena a položte je na jednu stranu. To je možná nejužitečnější cvičení, výsledek pocítíte okamžitě!

Motýlek vleže (Supta Baddha Konasana)

Znovu se položte zády na polštář, chodidla dejte k sobě tak, že zároveň odtáhnete kolena od sebe. Ruce položte podél těla. Zůstaňte v této pozici asi tři minuty. Nezapomeňte stále zhluboka a rovnoměrně dýchat.

Twist v lehu na zádech (Jathara Parivartanasana)

Zůstaňte ležet na zádech. Dejte kolena k sobě a přidržujte je rukama. Znovu dejte ruce podél těla a pomalu naklánějte nohy pokrčené v kolenou k jedné nebo druhé ruce. Přitom si představujte, že se vaše dýchání mění na vlny a veškerá energie prochází vaší páteří. Zůstaňte v poloze na jedné straně 1 minutu, pak stranu změňte.

Pozice mrtvoly (Savasana)

Poslední poloha než upadnete do bezstarostného spánku. Vleže zády na polštáři si položte levou ruku na srdce a pravou na břicho. Třikrát se zhluboka nadechněte a vydechněte a pak proveďte ještě čtyři neobvyklé nádechy a výdechy: před nádechem počítejte do čtyř, na čtvrtou zadržte dech a počítejte do osmi, na osmou potom pomalu vydechujte.

Tak si zajistíte blažený spánek! Jen si nezapomeňte vyndat polštář z pod zad.

Teď je vaše tělo naplněné uklidňující energií, vaše srdce tluče klidně, dýchání je rovnoměrné a myšlenky na nespavost vás už nebudou strašit.

Mohlo by Vás zajímat:

Cvičením těchto pěti jógových pozic vás zbaví tuku na břiše

Toto zvládne každý: 5 jógových pozic, které Vás zbaví tuku na břiše

7 cvičení uznávaného japonského léčitele. Tato cvičení dělají se ženským tělem zázraky!

Každý z nás se někdy cítil podobně. Líbila se vám tato metoda? Řekněte ji svým přátelům, ať se také neobávají o své sny!