Zvyšujete váhu v oblasti pasu

Každý přibíráme s věkem, ale pokud je koncentrovaný „jako muž“ – tj. Přebytečný tuk se hromadí hlavně v oblasti pasu, je to špatná věc. Studie z roku 2019 potvrzuje, že ženy, které nesou nadváhu na břiše, mají dvojnásobné riziko nebezpečných srdečních onemocnění než ženy, které si ukládají tuk v stehnech.

Máte pomalou chůzi

Jak rychle kráčíme, přímo souvisí nejen se stárnutím fyzickým, ale i duševním – přinejmenším k tomuto závěru autoři novozélandské studie, do které bylo zapojeno téměř 900 dobrovolníků. Výsledky ukázaly, že ti účastníci studie, jejichž chůze byla podprůměrná, měli horší ukazatele fyzického zdraví, jejich věk byl pozorovateli častěji hodnocen jako starší a objem hipokampu (část mozku odpovědná za paměť a kognitivní schopnosti) byl také nižší. než „rychlejší“ účastníci experimentu.

Studie z roku 2018 publikovaná v British Journal of Medicine zároveň ukázala, že každodenní hodinová chůze rychlostí přibližně 6 km / h snížila riziko úmrtí ze všech příčin o 20% (a ještě více u pacientů starších 60 let let).

Je pravděpodobnější, že budete mít zlomeniny

Křehké kosti jsou dalším znakem blížícího se stáří. Po 40 letech začneme aktivně ztrácet vápník – a každý rok tento proces probíhá rychleji a rychleji. Kromě toho každý rok naše buňky ztrácejí schopnost zadržovat vitamin D, který je také nezbytný pro sílu kostí – a v důsledku toho se s větší pravděpodobností setkáme se zraněními a zlomeninami.

Proporce obličeje se mění

Další látkou, která se každým rokem v našem těle zmenšuje, je kolagen, který vytváří jakousi bezpečnostní síť pro naše kožní buňky. (Jaké produkty obsahují hodně kolagenu?) Čím méně se to stane, tím více se tkáně pokožky ničí, mění se i vzor obličeje (především linie tváře). Kromě toho se linie čelistí mění s věkem (v důsledku opotřebení chrupavky a ztráty nebo změny zubů), což také ovlivňuje proporce obličeje.

Zdroj:goodhouse.ru