10. Vysoký krevní tlak. Hořčík je velmi důležitý pro udržení normálního krevního tlaku – nedostatek hořčíku může jistě způsobit velmi vysoký krevní tlak. Konzumace potravin s vysokým obsahem hořčíku a dalších minerálů pomáhá předcházet vysokému krevnímu tlaku u vysoce rizikových skupin lidí, uvádí WebMD.

Diabetes typu B. Rozklad krevních cukrů je další funkcí hořčíku v lidském těle. „Lidé s vysokým příjmem hořčíku ve stravě mají menší pravděpodobnost, že se u nich vyvine cukrovka,“ uvedl NIH. Výzkum stále pokračuje, aby se zjistilo, zda lze terapii hořčíkem použít k léčbě diabetu.

12. Deprese, úzkost, zmatenost a změny osobnosti. Nízká hladina hořčíku v mozku může ovlivnit neurologické funkce, které následně vedou k řadě problémů. Studie ukázaly, že některé fobie (jako je agorafobie) se vyvinuly v důsledku nízké hladiny hořčíku, říká Dr. Hoffman. Hořčík se používá již léta jako účinná léčba těchto příznaků, uvádí Psychology Today.

Pokud máte podezření, že máte nedostatek hořčíku, měli byste své podezření potvrdit lékařskou prohlídkou před užíváním doplňků. Doplňky jsou prospěšné v případě potřeby, ale mohou způsobit křeče v břiše a průjem a mohou mít negativní interakce s některými jinými léky a zdravotními stavy.

Nejbezpečnějším způsobem, jak zvýšit příjem hořčíku, je jednoduše upravit jídelníček. V nepravděpodobném případě, že tělo absorbuje více hořčíku s jídlem, je bezpečně vyloučeno ledvinami. Naproti tomu nadměrný příjem hořčíku prostřednictvím doplňků nelze tímto způsobem eliminovat a může vést k toxicitě, která může způsobit zástavu srdce.

* Obsah tohoto článku, včetně lékařských rad a jakýchkoli dalších informací souvisejících se zdravím, slouží pouze pro informační účely a neměl by být vykládán jako konkrétní diagnóza nebo plán léčby pro žádnou osobu. Používání těchto webových stránek a informací na nich obsažených nevytváří vztah mezi lékařem a pacientem. Vždy vyhledejte okamžitou radu svého osobního lékaře v souvislosti s jakýmikoli otázkami nebo obavami, které můžete mít o svém zdraví.

Zdroj: truelife.gr