Dr. Weston Price také zjistil, že když tyto kmeny začaly do své stravy vkládat cukr a bílou mouku, jejich dokonalé zdravé zuby se rychle zhoršily.

Opravdu doporučuji přečíst jeho okouzlující a fascinující knihu  Výživa a fyzická degenerace .

Naše zuby jsou životně důležité, živé orgány uvnitř a spojené s tělem jako celkem. Zuby moudrosti jsou spojeny (podle akupunkturních meridiánů) s přední částí naší hypofýzy a našeho tenkého střeva. Ve skutečnosti je 46 procent motorických a senzorických nervů v mozkové kůře vašeho mozku propojeno s ústy a obličejem. Kdykoli je zub odstraněn, naruší a rozbije akupunkturní poledník, který protéká oblastí tohoto zubu. V tradiční čínské medicíně existuje akupunkturní systém, známý již více než 5 000 let, nazývaný akupunkturní systém meridiánů, který ukazuje zásadní vztah mezi zuby a vašimi páteřními segmenty, vašimi klouby, orgány, obratli a žlázami s vnitřní sekrecí.

Extrakce zubů moudrosti může být nebezpečná. Věděli jste, že existuje 57 000 až 175 000 lidí, kteří po extrakci zubů moudrosti zažili trvalé píchání, brnění nebo necitlivost způsobenou poškozením nervů. To opět dokazuje, že všechny naše zuby jsou spojeny cestami nervového systému s každou částí našeho těla. I když se jedná o běžný chirurgický zákrok pro mnoho Američanů, extrakce zubu moudrosti může mít velmi vážné následky, které mohou vést k náhlé smrti.

 Z výše uvedených důvodů tedy nedoporučuji odstraňovat zuby moudrosti, pokud k tomu není opravdu dobrý důvod. Podle kalifornského zubního konzultanta Jaye Friedmana je více než 67% všech odstraňování zubů moudrosti lékařsky zbytečných a že většina pacientů by byla naprosto v pořádku, kdyby nechali své zuby moudrosti na pokoji.

Zdroj:livingtraditionally.com