3. Použijte peroxid vodíku

Peroxid vodíku je přírodní prostředek na bělení zubů, který také zabíjí bakterie v ústech. Ve skutečnosti lidé používají peroxid vodíku k dezinfekci ran již léta kvůli jeho schopnosti zabíjet bakterie.

Mnoho přípravků na bělení zubů obsahuje peroxid vodíku, i když v mnohem vyšších koncentracích, než jaké budete používat.

Přestože se velmi zředěné koncentrace peroxidu vodíku zdají být bezpečné, silné koncentrace nebo nadměrné používání mohou způsobit podráždění dásní a citlivost zubů.

Peroxid vodíku se smíchá s jedlou sodou a vznikne zubní pasta. Smíchejte 2 lžičky peroxidu vodíku s 1 lžičkou jedlé sody a jemně si touto směsí vyčistěte zuby.

Omezte používání této domácí zubní pasty na jeden až dvakrát týdně, protože nadměrné používání může naleptat vaši zubní sklovinu.

4. Bělení zubů ovocem a zeleninou

Strava bohatá na ovoce a zeleninu může být prospěšná jak pro vaše tělo, tak pro vaše zuby. Křupavé, syrové ovoce a zelenina sice nenahrazují čištění zubů, ale mohou vám při žvýkání pomoci rozetřít plak.

Jahody a ananas jsou dvě ovoce, o kterých se tvrdí, že pomáhají bělit zuby.

 Jahody

Mnoho známých osobností používalo směs jahod a jedlé sody k přirozenému bělení zubů.

Zastánci této metody tvrdí, že kyselina obsažená v jahodách odstraní zabarvení zubů, zatímco jedlá soda odstraní skvrny.

Tato droga však není plně vědecky podložena.

Přestože jahody mohou pomoci odlupovat zuby a učinit je bělejšími, je nepravděpodobné, že by pronikly skvrnami na zubech.

Pokud se rozhodnete tuto metodu vyzkoušet, nedělejte to častěji než několikrát týdně, protože nadměrné používání by mohlo poškodit.

  Ananas

Někteří tvrdí, že ananas dokáže vybělit zuby. Studie ukázala, že zubní pasta obsahující bromelain, enzym nacházející se v ananasu, byla výrazně účinnější při odstraňování skvrn na zubech než standardní zubní pasta.

5. Zabraňte vzniku skvrn na zubech

Ačkoli vaše zuby přirozeně žloutnou, jak stárnete, některé věci mohou pomoci zabránit skvrnám na zubech.
Vyhněte se barevným potravinám a nápojům

Káva, červené víno, soda a tmavé bobule jsou známé tím, že barví zuby. Neznamená to, že se jim musíte vyhýbat úplně, ale měli byste jejich spotřebu omezit.

Pokud je to možné, pijte takové nápoje pomocí brčka, abyste zabránili přímému kontaktu se zuby.

Navíc si čistěte zuby brzy po konzumaci některého z těchto potravin nebo nápojů, abyste omezili jejich vliv na barvu zubů.

Kromě toho se vyvarujte kouření nebo žvýkání tabáku, protože obojí může způsobit změnu barvy zubů. Omezte příjem cukru

Pokud chcete mít bělejší zuby, snižte příjem cukru. Strava bohatá na cukr podporuje růst bakterií, které způsobují plak a zánět dásní. Když konzumujete sladké potraviny, nezapomeňte si brzy poté vyčistit zuby.
Získejte dostatek vápníku prostřednictvím stravy

Některé změny barvy zubů jsou způsobeny erozí skloviny a obnažením dentinu, který je žlutý. Proto vše, co děláte pro posílení skloviny, pomůže udržet vaše zuby perleťově bílé.
Potraviny bohaté na vápník, jako je mléko, sýr a brokolice, mohou chránit vaše zuby před erozí skloviny.

6. Nepodceňujte hodnotu kartáčování a používání zubní nitě

Ačkoli změna barvy zubů přichází přirozeně s věkem, je většinou výsledkem hromadění plaku.
Pravidelné čištění zubů a používání zubní nitě může pomoci udržet vaše zuby bílé tím, že redukuje bakterie v ústech a zabraňuje hromadění plaku.

Zubní pasta jemně odstraňuje skvrny na zubech a používání zubní nitě odstraňuje bakterie, které vedou k tvorbě plaku.
Pravidelné čištění zubů může také pomoci vašim zubům zůstat čisté a bílé.

Existuje několik přírodních metod, které pomáhají bělit zuby. Většina těchto metod funguje tak, že jemně odstraní povrchové skvrny na zubech.

Většina zubních lékařů však nabízí bělení, která jsou mnohem silnější než tyto přírodní metody. Nadměrné používání jakéhokoli bělícího přípravku může poškodit vaše zuby Vždy se poraďte se svým zubním lékařem, jaké možnosti jsou pro vás nejlepší.
Jak vybělit zuby kurkumou?

Kurkuma (šafrán indický) je rostlina z čeledi zázvorovitých. Účinná látka kurkumin dává tak výraznou oranžovou barvu, že se někdy používá jako barvivo. I přes tuto zářivou barvu se používá i k bělení zubů.

Pasta na bělení zubů z kurkumy

Smíchejte 2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky kokosového oleje a 4 lžičky kurkumy. Míchejte, dokud nezískáte hustou, jednotnou pastu. Jemně třete zuby po dobu 2 minut a poté opláchněte.

Kurkuma vám také pomůže odstranit zubní kámen a odstraní skvrny ze zubů.

Tuto pastu používejte pouze několikrát týdně. Kvůli oranžové barvě si musíte dávat pozor, abyste si neušpinili oblečení a oranžovou barvu nevyperete ani kartáčem.

Jak bělit zuby fólií?

Smíchejte jedlou sodu s pastou, kterou běžně používáte, a hojně ji naneste na kus hliníkové fólie, přitlačte na zuby a ujistěte se, že fólie dobře přilne.

Nechte to hodinu na zubech a pro odolnější ložiska to praktikujte týden dvakrát denně. Každopádně to nepřeháněj.

Zdroj.24h.info