1. Jedlá soda
V lžičce připravte pastu z jedlé sody a vody. Odsuňte ret od dásní a nanášejte směs ušní tyčinkou přímo na aftu. Nechte 10 až 15 sekund zaschnout. Jedlá soda zklidní píchání, ránu ‚uzavře‘ a vydezinfikuje. Opakujte postup, kdykoli budete chtít, nejlépe po spánku a jídle.


2. Propolisové kapky nebo sprej
Včelí propolis je přírodní antibiotikum a antiseptikum, které účinně léčí bolesti v krku a opary. Na ušní tyčinku naneste trochu propolisu a aftu přitlačte. Vydržte několik sekund a vyjměte hůlku, hlásí Spokojený. Propolis je lepivý a vytvoří na ráně film, čímž ji ochrání před bakteriemi a urychlí proces hojení. Opakujte postup, kdykoli budete chtít, nejlépe po spánku a jídle.

3. Kloktejte
vodu Smíchejte lžíci 20procentního peroxidu vodíku a půl sklenice vlažné vody. Přidejte lžičku jedlé sody a lžičku soli a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí. Kloktejte roztok v ústech po dobu 30 sekund a vyplivněte jej. Postup opakujte několikrát denně.

4. Čaje
Černý nebo zelený čaj je bohatý na tanin, který je přírodním antiseptikem, zatímco heřmánek a šalvěj tiší bolest a urychlují hojení. Uvařte si čaj do hrnečku a nechte ho trochu vychladnout. Kloktejte si ústa čajem bez jakýchkoli přísad a poté jej vyplivněte. Proceduru opakujte vícekrát denně, tj. když pálení a bolest zesílí.

Zdroj:svireceptisuzacistu5.info