Mimochodem, řidič nehody byl shledán vinným, i když dokázal, že brzdy dodávky selhaly, a byl odsouzen na jeden a půl roku ve zkušební době. Sergej měl nárok na odškodnění jeden a půl milionu rublů. Ale neměl čas to získat. Krátce po vynesení rozsudku pachatel nehody zemřel na rakovinu. „Pak celý příběh vymřel, nic nevyžadujeme a já ani nevím, jestli mám na něco právo od příbuzných osoby odpovědné za nehodu.“ A abych byl upřímný, domnívám se, že příbuzní za to nejsou povinni odpovídat, “říká Sergej.

To je samozřejmě velmi ušlechtilé, ale peníze zůstávají vážným problémem. Sergejovi rodiče na jeho léčbě hodně utráceli a mladík má v úmyslu ušetřit si na protézu sám.

Pokud jde o jeho trénink – přesvědčte se sami. Dva roky po nehodě této úžasné transformaci nevěřili ani nejbližší lidé. Sergej nejen získal úžasné silné svaly, doslova obrátil svůj život vzhůru nohama.

Nyní je Sergey skutečnou hvězdou  instagramu, kde s obdivem sleduje jeho úžasnou transformaci více než sto tisíc lidí. Samozřejmě existují závistivci: někteří anonymní lidé dokonce obviňují mladého muže, že je otravuje svou vůlí a neochotou vyvolat soucit, jako všichni „normální“ invalidi.

Sergei už mezitím vydělává peníze jako modelka, propaguje sportovní značkové zboží a hraje ve videoklipech. „Ztratil jsem nohu, ale neztratil jsem sám sebe,“ říká hrdě.

Nyní je Sergey vždy obklopen přáteli. Věnuje se sportu, procházkám, tančí – baví ho každý pohyb. A ano, teď hraje hokej. I když ne tak, jak kdysi snil.

Zdálo se, že obludné neštěstí mělo mladíkovi zničit život. Ale odmítl být poražen. Naopak, na pokraji smrti se naučil vážit si každého kroku a žít každý den naplno. Skutečný hrdina! Bravo!

Zdroj:instagram