1. Snadné nasycení

Tento takzvaný pocit plnosti je dalším důležitým a nejčastějším příznakem rakoviny vaječníků. Mnoho žen na světě je tímto příznakem podvedeno. Obvykle si myslí, že jde o zažívací problém, ale rozhodně se mýlí. Pokud se u vás objeví tento příznak, okamžitě vyhledejte lékaře!

  1. Bolest při pohlavním styku

Podle časopisu Medical News Today je to další silný příznak a známka toho, že jste v raných stádiích rakoviny vaječníků. Můžeme také zmínit, že se to týká potřeby častějšího a naléhavějšího močení a v oblasti pánve pocítíte bolest a tlak. Nezáleží na tom, jestli je bolest méně či více bolestivá – okamžitě vyhledejte lékaře!

  1. Zvracení

Jeffrey Stern, slavný americký gynekolog, říká, že rakovina vaječníků často způsobuje u žen zácpu. Tato situace nakonec vede k nevolnosti, zvracení a ztrátě hmotnosti.

  1. Nafouklé břicho

Pokud si všimnete, že vaše břicho bobtná jako břicho, měli byste okamžitě navštívit lékaře. Toto je další závažný signál, že máte rakovinu vaječníků.

  1. Nadměrný růst vlasů a tmavých vlasů

I když to není obvyklý příznak rakoviny vaječníků, neměli bychom to ignorovat. Za zmínku stojí také to, že místo nadměrného růstu vlasů si některé ženy všimnou vypadávání vlasů.

  1. Častá zácpa

Rakovina vaječníků má přímý dopad na trávicí systém a žaludek a tento dopad je nejsilnější, když je rakovina vaječníků v rané fázi. Podle Medline Plus, když cítíte bolest v oblasti žaludku, mohou se objevit další příznaky: zažívací potíže, ztráta chuti k jídlu a plyny. Pokud zaznamenáte některý z těchto problémů, okamžitě vyhledejte lékaře.

Všem ženám na světě: pokud zaznamenáte některý z těchto časných příznaků nebo příznaků rakoviny vaječníků, okamžitě vyhledejte lékaře. Opravdu doufáme, že se vám tento příspěvek líbil a sdílejte ho se svými přáteli a rodinou

Zdroj:thinkinghumanity.com