Lauren měla obrovské štěstí a může děkovat svému bratrovi, protože stačilo jen málo a tyto sraženiny ji mohli dokonce zabít, a to všechno kvůli tabletám, které užívá statisíce žen denně. “Jsem šťastná, že jsem naživu. Stalo se to tak náhle, neměla jsem žádné příznaky, pouze jsem odrazu téměř odpadla, “říká.

Většina sražením putuje od nohou a trvá celkem dlouho, dokud se dostanou k plicím nebo srdci. Jelikož však její sraženina začala v pánevní části, byla mnohem rychlejší. V momentě, kdy odpadla, sraženina procházela jejím srdcem.

“Můj tlak byl takový vysoký, že mi hrozily různé srdeční problémy, pokud by sraženiny lékaři okamžitě neodstranili,” dodává. Lauren se celou dobu cítila normálně, kromě toho, že se jí hůř dýchalo. Bylo tedy pro ni skutečně zvláštní, být odrazu upoutána na lůžko v nemocnici. Naštěstí všechny léky zabraly a nyní je v pořádku, ale kdo ví, co by se stalo, kdyby její bratr nezavolal sanitku, nebo kdyby lékaři neodhalily takovou rychle příčinu její obtíží.

Lauren nyní varuje všechny ženy, aby byly opatrné, zvláště pokud užívají stejnou antikoncepci celá léta, protože i to zvyšuje riziko sraženin.

Zdroj:casprezeny.sk