3.) Cicada3301

3.) Cicada3301

Za poslední tři roky každý leden existuje bizarní online logická hra, kterou pořádá někdo, kdo si říká „3301“. Jejich symbolem je cikáda. Složité hádanky čerpají z prvků kryptografie, matematiky, literatury, skrytých zpráv, zabezpečení dat a filozofie. Fyzické stopy se objevují na tak rozmanitých místech, jako je Polsko, Havaj, Španělsko, Austrálie a Korea. 3301 tvrdí, že jeho hádanky se pokoušejí najít „inteligentní jedince“. Neříkají proč. Mnozí věří, že tyto téměř nemožné hádanky jsou nástrojem náboru pro organizace jako CIA nebo MI6.

4.) The Dighton Rock

4.) The Dighton Rock

Dighton Rock je 40tunový balvan ležící na břehu řeky Taunton v Massachusetts a je pokrytý záhadnými petroglyfy. Téměř 300 let lidé spekulovali o jeho původu a smyslu. Vyšetřovatelé se pokoušeli dekódovat zvláštní glyfy od chvíle, kdy anglický kolonista poprvé popsal balvan v roce 1680, ale měli jen malý úspěch. V roce 1963 státní představitelé balvan odstranili a uschovali pro uchování. Většina vědců si myslí, že kamenné řezby jsou původem z indiánské Ameriky. Některé z divočejších teorií tvrdily, že to byla práce Portugalců, Číňanů nebo dokonce starých Féničanů.

5.) Zelené děti

5.) Zelené děti

The Green Children of Woolpit byly dvě děti, které se objevily ve vesnici Woolpit v Suffolku ve Velké Británii ve 12. století. Bratr a sestra měli zeleně zbarvenou kůži, přestože ve všech ostatních ohledech vypadali normálně. Mluvili nerozpoznaným jazykem a odmítali jíst cokoli jiného než smolu z fazolových lusků. Nakonec jejich kůže ztratila zelenou barvu. Poté, co se naučili anglicky, vysvětlili, že pocházejí ze „Země svatého Martina“, což bylo temné místo, protože slunce nikdy nevyšlo vysoko nad obzor. Tvrdili, že pečují o otcovo stádo, a když uslyšeli zvuky zvonů, sledovali řeku světla. Poté dorazili do Woolpitu. Některé z neobvyklejších teorií navrhovaných pro původ dětí jsou, že to byly děti z duté Země, děti paralelní dimenze nebo mimozemské děti.

6.) Pollock Twins

6.) Pollock Twins

V roce 1957 bylo 11letá Joanna a 6letá Jacqueline Pollocková tragicky zabita při autonehodě v Northumberlandu v Anglii. Byly to sestry. O rok později porodila jejich matka dvojčata Jennifer a Gillian. Mladší dvojče Jennifer měla na těle rodná znaménka přesně na stejném místě, jako je měla Jacqueline. Dvojčata poté začala požadovat hračky patřící zesnulým dívkám, o kterých dříve nevěděly. Dvojčata dokonce požádala, aby šla do parku, ve kterém nikdy předtím nebyli (ale jejich zesnulé sestry ano). V té době uznávaný psycholog, dr. Ian Stevenson, případ důkladně prostudoval a dospěl k závěru, že je pravděpodobné, že dvojčata byla reinkarnace jejich sestřiček.

7.) Zabití zvěrokruhu

7.) Zabití zvěrokruhu

„Rád zabíjím lidi, protože je to tak zábavné.“ Tak začal jeden z mnoha šifrovaných dopisů zasílaných do novin v San Francisku, které poslal muž, který si říkal Zodiac. Po většinu roku 1969 terorizoval sériový vrah obyvatele Bay Area a zabil pět a možná i více. Začalo to tím, že 20. prosince 1968. byl pár zastřelen, když seděli v autě na mileneckém pruhu. Během následujících 10 měsíců vrah znovu udeřil, zastřelil pár ve veřejném parku, krovu a bodl ještě další muž a žena poblíž mírumilovného jezera a střelba taxikářem do hlavy. Zabiják zvěrokruhu si po celou dobu pohrával s policií a novináři. Zavolal několik vražd a začal posílat kódované dopisy do novin, přičemž jako symbol použil kříž v kruhu. V jednu chvíli, poslal poštou v zakrváceném tričku, aby dokázal, že je tím, za koho se prohlašoval. Jindy pohrozil zastřelením školního autobusu plného dětí. Vyšetřování trvalo roky. Bylo vyslechnuto několik podezřelých, ale vrah nebyl nikdy dopaden.

Zdroj:reddit