Proces vaření je rozdělen do několika snadných fází:

1. Začněme oddělením bílkovin a žloutku pomocí speciální lžíce. Rozpustíme máslo a přidáme k němu polovinu cukru a žloutky. Směs. Nalijte prosetou mouku do směsi. Ukázalo se tedy křehké těsto. Měl by mít hustou strukturu. Těsto odstraníme za studena a postaráme se o ovoce.

2. Nakrájejte je na středně velké kruhy. Pro zlepšení chuti lze přidat vanilku. Plech vymastíme máslem nebo papírem na pečení stéla a těsto rozetřeme po celém povrchu pomocí rukou namočených ve vodě.

3. Vložte naše vanilkové banány na těsto a potřete je zakysanou smetanou pomocí silikonového kartáče. Zakysaná smetana by měla být používána pouze čerstvá a hustá, nejlépe domácí.

4. V troubě předehřáté na 200 stupňů pošleme náš koláč a označíme ho asi 20 minut. Během této doby musíte mít čas na výrobu krému. Za tímto účelem porazte zbývající bílkoviny polovinou sklenice cukru, dokud hmota nezhustne. Pokud chcete být s výsledkem spokojeni, musíte být trpěliví a bít asi 10 minut.

5. Vyjměte dort a zkontrolujte připravenost. Pokud je vše v pořádku, pak nalijte naši šlehačku na dort a nechte ještě 2-3 minuty zhnědnout.
Po dokončení pečení můžete dort ozdobit kokosem, mandlemi nebo čímkoli jiným. Koláč je připraven! Můžete je jíst horké s mlékem a ochlazené – čajem nebo kompotem. Doufáme, že se tento recept stane ve vaší rodině oblíbeným!

Zdroj:iqformat.life