Pokud nemáte možnost dávat ji do samostatné místnosti, uložte ji na nejchladnější místo ve vašem bytě, ideálně takové, které směruje na sever a kde má rostlina dostatek světla.

Když má Aloe dost světla, přežije i při vyšších teplotách. Málo světla dokáže způsobit deformaci listů, zcela zastavení produkce léčivé dužiny a slabost, která se projeví například tím, že když si ji budete chtít namnožit, odřezky rostlinky pravděpodobně nezakoření.

Aloe potřebuje i pravidelnou vláhu, ale je potřeba pamatovat na to, že ne příliš velkou, to by rostlině během zimy ublížilo. Dívejte se vždy i na vlhkost v bytě. Pokud máte například vyšší vlhkost v bytě, stačí zalévat každé 2 – 3 týdny.

V suchém prostředí ji v zimě nikdy nechávejte bez vláhy více než 2 týdny. Hnojivo není nutné, to můžete přidat až na jaře, ale rostlinka ho téměř vůbec nepotřebuje.

Na jaře také začněte stupňovat zálivku, to jsou ideální podmínky pro to, aby se rostlinka nezasekla a může plynule pokračovat v růstu a tvorbě léčivých látek.

Toto je velmi důležité – v zimě se rostlině nedostává dostatek vzduchu ke kořenům. Pokud nemá správné zalévání a stanoviště, může se stát, že kořeny jí vyběhnou nahoru, to však není dobré znamení. Začnou se totiž rozrůstat na úkor rostliny.

Několik rad na závěr

Pokud rostlince padají listy potřebuje více slunečního světla.

Pokud jsou naopak listy hnědé přesuňte rostlinu do temnějšího prostředí – je na příliš ostrém slunci.

Pokud jsou listy pokroucené rostlinka potřebuje více vody. Pokud listy zežloutnou okamžitě přestaňte rostlinu zalévat.

Někteří zahrádkáři řeší celoročně zálivku tak, že květináč jednou za čas ponoří na deset minut do odstáté vody a nechají substrát dobře nasáknout. Pokud byste zvolili rovněž tuto metodu zavlažování Aloe Vera dávejte pozor, aby se voda nedostala mezi listové růžice.