Merkur je přirozeným vládcem Blíženců, kteří jsou známí jako talentovaní komunikátoři, učitelé, spisovatelé a prodejci. Možná se jim v období retrográdní činnosti podařilo obnovit několik důležitých známých nebo získat nové, vyjednat nové smlouvy nebo získat skupinu studentů.

Na začátku bžezna, kdy se vše vyjasní, bude muset blíženci rozhodnout, jak úspěšné jsou jejich dohody, zda je vztah, který by mohl být obnoven o několik týdnů dříve, dobrý, a obecně – zda se jejich život ubírá správným směrem. Blíženci pravděpodobně zažijí mnoho vnitřních otřesů a stráví spoustu času přemýšlením, na jehož výsledcích bude ještě dlouho záležet.

Panny nejsou zvyklé hodně odpočívat a téměř vždy se celé jaro věnují práci. V oblasti kariéry a financí se stanou důležité věci – možná bude Panna schopna najít nové klienty, rozvíjet jejich podnikání nebo (po dlouhém přemýšlení) bude přijato rozhodnutí o změně oboru činnosti.

Začátek bžezna se nestane časem aktivním a energickým, ale toto je období důležitých rozhodnutí, která se uvnitř vaří už dlouho. Panny se musí vzdát věcí nebo lidí, kteří jsou obzvláště tíživí, aniž by se báli, že to bude katastrofa.

Začátek března je pro Lvy pozoruhodný nejen proto, že mnoho zástupců znamení bude mít narozeniny, ale také shluk planet ve znamení Lva. Venuše a slunce dokonce vytvářejí spojení, které slibuje Lvům velkou lásku a tvůrčí úspěch – samozřejmě ti, kteří se o to usilují. Mars procházející Leem dá spoustu energie, aby mohl zaujmout výhodnější postavení v práci i ve společnosti. V tuto chvíli je Leo schopen dosáhnout jakéhokoli úspěchu, takže nemůžete sedět.

Zdroj:esoteric